Alakerran seinät paikallaan

Tänään saatiin sitten alakerran seinät asennettua paikalleen. Hieman jouduttiin käyttämään lekaa ja välillä vähän järeämpiäkin työkaluja kun muutamat anturan luiskat olivat hieman väärässä kohdassa, mutta loppujen lopuksi yllättävän kivuttomasti se meni.  Betoniluoman asentajat olivat todella mukavia kavereita ja hoitivat homman hyvin. Tontilla oli alussa jopa kaksi nosturia kun muutamat korkeat mutta kapeat kivet talon etusivulla toimitettiin kääntökivinä. Ne olivat siis lastattu autoon lappeelleen, ja tarvittiin ensin yksi nosturi nostamaan ne ilmaan ja sitten toinen kääntämään ne pystyyn. Ajatus oli ollut varastoida ne työmaalle, jotta toinen nosturi pääsisi paikalta mahdollisimman nopeasti, ja jotta asennuksen voisi aloittaa takaseinältä. Elementeille ei kuitenkaan ollut mitään säilytystilaa, joten ne nostettiin suoraan paikalleen. Muut elementit jouduttiinkin sitten nostamaan niiden yli. Lisäksi sydämmen tykytyksiä aiheutti laskuvirhepaholainen. Mihinkään kuviin kun ei ollut kirjoitettu elementtien alapintojen korkoja, joten niitä jouduttiin laskemaan kuvista anturan alapinnan merkintöjen pohjalta. Takaseinän kohdalla pääsi laskuvirhe, ja hetkenaikaa jo luulimme, että elementin pitäisi tulla 10 senttiä alemmaksi kuin anturan… Onneksi laskuvirhe kuitenkin löytyi.

Kunnan maanmittareiden merkitkin olivat kohdallaan, tai ainakin elementit saatiin niiden avulla asennettua, ja olivat merkit niin hyvin kohdalla, että seinää pystyi lähteä pystyttämään kahdesta suunnasta, eli ensin nuo kääntökivet eteen ja sen jälkeen talon takanurkasta, ja väliin asennettu kivi meni kohdalleen just eikä melkein.

Ohessa pieni kuva kollaasi asennuksesta.

Ensimmäinen elementti (kääntökivi) paikoillaanTälläisillä tassuilla se talo nyt seisoo

Elementin alapintaa työstämässä

Viimeistä elementtia laittamassa paikalleen. Etualalla olevan elementin alareunaa jouduttiin hieman muokkaamaan

5 vastausta artikkeliin ”Alakerran seinät paikallaan

 1. Tulevaisuudentalo

  Kiitoksia. Kunhan vielä saataisiin välipohja, yläkerta ja kattotuolit paikalleen… Nopeastihan tuo asennuskin menee, etenkin jos mitoitus (lue antura) on kohdallaan…

  1. Yanina

   Kiitos Hansu!Je4rven je4e4lte4 sulaa lumi ihan silmisse4…On pildely ilmoja, juu! =DJa Markollekinmaanantaitervehdys.Eilen kuuntelin kanssakuin lintuset lauleskelivat.Te4ne4e4n en ole viele4 ulos uskaltautunut.*erakko piileksii taas luolassaan*

  1. Rakesh

   Heipsiste4 taas!Te4e4lle4 ollaan ptillaau lomilta, ja piti heti kirmata te4nne ihailemaan :)Voi ette4, tosi hyve4t tuli kaakeleista maalauksen je4lkeen! 🙂 Samaan hommaan olen itsekkin aikonut ryhtye4 jo moneen kertaan omassa e4llf6boordi-vessassamme.

Kommentointi on suljettu.