Alakerta on yhtä kiveä

Eilen kävi Betoniluoman pojat vielä saumaamassa seinät kiinni anturaan ja toisiinsa pumpulla. Näppärästi se näytti koneella käyvän ja tavara oli näemmä sen verran tujua tavaraa, että pysyi paikalla ilman tukia (lautoja tms). Ohessa kuva tuosta saumauksesta.

Tänään jo aloittelin vähän kellarin alapohjan eristämistä ja sovimme Taraxin Harrin kanssa seuraavista työvaiheista. He tulevat maanantaina muuraamaan noita alakerran muutamia väliseiniä, joilla saadaan sorat ja betonivalut pysymään paikallaan. sitten pitäisi aloittaa tuota sokkelinkin eristäminen tässä vähitellen, jotta voisi aloittaa ulkotäyttöjä ja saataisiin parvekelaatan pilarien anturatkin tehtyä.

Tuota kellaria pohdittuani, näin jälkikäteen ajatellen, ei olisi pitänyt lähteä nostamaan anturaa tuon yhden kalliopatin vuoksi (katso täältä). Louhijat kun tarvittiin paikalle joka tapauksessa kanaalia louhimaan, niin tuon patin olisi räjäyttänyt pois muutamalla satasella. Kyllä se raha on tuhlaantunut tässä kun on mittailtu anturakulmia kohdalleen ja lisäksi nyt kun lattiavalua varten joudutaan porrastamaan tuota kellaria… No ei tuossa kuitenkaan merkittävää tappiotakaan ole tullut, mutta oppia kaikki kuitenkin. Tosin silloin kun tuo anturan porrastus päätettiin, ei tiedetty joutuuko kanaalia ampumaan…

Elementtejä saumaamassa

2 vastausta artikkeliin ”Alakerta on yhtä kiveä

 1. Tulevaisuudentalo

  Kiitos vinkistä. Pitääkin katsoa jos tavaraa jää yli. sitä on tontilla vielä vähän yli kaksi säkkiä yläkertaa varten.

  Betoni on ihan perus tavaraa, jää kuitenkin eristeiden ja tasotteiden/maalien alle, niin ei turhaan kannata maksaa erikoistavarasta. Tuohon on varmaan vaan ottanut auringon valo sopivassa kulmassa.

 2. Heikki

  Näinhän se taitaa olla, että louhinnalla pelotellaan rakentajia ihan turhaan. Meillä halusin talon sellaiseen paikkaan tontilla, että jouduttiin räjäyttämään melkein koko kellarikerroksen tilavuus. Louhintaa tuli 289 m3. Hinta oli 18 €/m3 eli ei tuo nyt hirveän iso potti ollut kun usein pelotellaan huomattavasti pienempien louhintojen maksavan kymmeniä tuhansia.

  Olisi kyllä itsekin pitänyt älytä ottaa tuo juurivalu pumpulla. Meillä meni varmaan viikon päivät sulloessa kuraa anturan ja elementin väliin. Tuo pystysaumabetoni, mitä varmaan teilläkin ottivat tontille tonnin säkeissä, on muuten asiallista tavaraa kaiken maailman valumisalttiisiin korjaus/täydennyshommiin sitten sisätöissäkin. Meillä jäi tontille joku ~puolikas säkki ja sitä on tullut sitten käyteltyä ja hyvin pelaa.

  Onko tuo elementti muuten väribetonia kun näyttää niin keltaiselta? Ymmärsin, että teillä tehdään verhous paikalla?

Kommentointi on suljettu.