Antura valettu

Antura valettiin sitten tiistaina, ja nyt alkaa olla jo hyvin kuivanut. Seuraavaksi pitäisi porata ja juottaa siihen tartunnat betonielementtejä varten. Otetaan tosin varmaan vielä kunnan miehet mittaamaan paikat kohdalleen valmiiksi niin tulee ainakin kaikki oikein. Muuten antura näyttää hyvältä, pitää varmaan vielä käydä kuitenkin mittaamassa sitä ihan koneiden kanssa. Säidenkin puolesta oli hyvä tuuri, ja viimeiset kaksi päivää ovat olleet kuivia. Betoni siis ehti kuivaa hyvin.

Seuraavaksi ajatetaan anturan sisälle niin paljon täyttösoraa kuin vain pystytään, ja tonne kellariosan alle pitäisi varmaankin laittaa lisäksi jo tuo radonputkitus. Taraxin pojat jatkaa varaston muuraamisella, lisäksi pitäisi saada tietoa mihin nosturi tulee ja tarvitseeko nosturin tassuille tehdä jonkinlaisia petejä. Käsittääkseni nosturin pitää olla suorassa nostaessaan, ja tuo meidän ajotie on melko kalteva. Pitänee siis varmaan hieman valmistella nosturille paikkaa.

Ohessa vielä kuva anturasta valettuna.

Valettu antura

6 vastausta artikkeliin ”Antura valettu

 1. Satu Nykänen

  Moi!

  Sattumalta bongattiin teidän rakennusblogi =) Olipas tutun näköinen talo tämän tekstin kuvassa 😉

 2. Tulevaisuudentalo

  Moi,

  Kunnan mittareilla on kiinteä taksa, joten pitää pyytää mittaamaan enemmänkin mittoja kerralla 🙂

  Ja huomenna tulee maansiirtourakoitsijat täyttämään sisäpuolta hieman lisää, joten homma etenee sielläkin.

 3. Heikki

  Ei nyt ole pintamallia tällä koneella, mutta asemapiirroksesta tulkiten 1-2m oli korkeuseroa nosturin matkalla. Arvioisin ehkä just aika lähellä sen 1,5m. Kuten sanottu, parempi ottaa varman päälle tässä jos on mahdollisuus.

  Tarkoitin siis jokaisen elementtisauman paikalleen mittausta (oikeastaan itse mittasin todella jokaisen elementin nurkan eli periaatteessa 2 mittausta per sauma, meillä tosin sänkkäri niin saumat ei mene aivan samalla tavalla). Näin siis itse tein ja hyvin toimi. Ymmärrän kyllä, että jos työn teettää ulkopuolisella niin voihan se jotain kustantaa. Meillä jokaiseen elementtisaumaan tuli 16mm pystyteräs, joka siis törrötti valusta ylös (teräs oli taitettu l-mutkalle anturan sisään). Mittasin jokaisen teräksen takymetrillä paikalleen ja hyvin ne osuivat.

  Elikkäs kokemuspohjalta voin kyllä suositella perusteellista mittausta, mutta toki jos kustannuksia tulee liikaa niin johonkin se raja täytyy vetää. Mutta jos mittaus kustantaa muutaman satasen niin kyllä se kannattaa ottaa. Moneen muuhun kuluerään verraten halvalla menee. Esim. sisäportaan kustannus yllätti itseni. Materiaalit siporex-portaaseen maksoi reilusti yli tonnin. Eipä sitten jäänytkään enää työhön budjettia niin täytyi sekin tehdä itse…

 4. Tulevaisuudentalo

  Kiitos kommentista. Joo, näin olemme mekin ajatelleet, ja etenkin kun meillä on noita tasoeroja anturassa, niin etäisyyksien mittaaminen tarkkaan rullamitalla on hankalaa. Talon nurkat oli tarkoitus mitatakkin paikalleen, vai tarkoititko jokaista elementtisaumaa?

  Minkä verran teillä oli rinnettä tontilla? Meillä on varmaan luokkaa 1.5 metriä, nosturin matkalla, joten ei taida nosturin tassujen säätövara riittää. Tämä ainakin oli betoniluoman asentajien arvio.

 5. Heikki

  Fiksu veto käyttää mittariporukkaa anturahommissa. Itse opiskelen maanmittausta TKK:lla ja teen alan tutkimushommia. Tuli viime kesänä itse mittailtua tartunnat paikoilleen saman firman elementeille. Kannattaa tartuntojen paikkojen lisäksi mitata jokaiselle elementille nurkkapisteet ja merkata ne anturaan. Tuosta linkin videosta näkyy, että itselläni tuli siinä vähän kiire kun laskin koordinaatit paperinnurkkaan juuri ennen asennusta. Onneksi ei tullut laskuvirheitä =). Tein siis mittaukset itse.

  Mittaukseen kuluvat muutamat sataset maksavat itsensä kyllä takaisin hyvinkin nopeasti. Itse olen ajatellut, että tyytyväinen urakoitsija tekee parempaa jälkeä ja asentajat olivat kyllä mielissään kun ei tarvinnut kellarin elementtien paikkoja arpoa rullamitan kanssa paikoilleen.

  Nosturi tassutteli meillä kyllä itsensä nätisti rinteeseen, mutta ainahan tietty tasamaa olisi parempi.

Kommentointi on suljettu.