Anturan valua odotellessa

Anturamuotit on nyt laitettu paikalleen. Odottelemme vain hieman parempia säitä, jotta betoni saisi kuivua ennen sadekuuroa. Tänään ainakin oli kummallinen sää kun vuoroin paistoi ja satoi. Meille kun tulee noita 1/3 luiskia, niin olisi hyvä, että betoni saisi rauhassa kuivaa paikalleen, ylimääräinen vesi saattaa hieman muuttaa betonin rakennetta ja saada sen valumaan alemmaksi. Pääsimme hieman lapiohommiinkin, kun tulovesiputki meinasi jäädä väärälle puolelle kantavaa väliseinää. Helpompi lapioida nyt anturan alle oja kuin myöhemmin piikata betoniin reikä.

Anturan myötä rakennuksen muoto, koko ja paikka hahmottui oikein kunnolla. Osa tiloista näyttää todella pieniltä nyt kun ne on luonnossa, toiset taaseen ihan hyvän kokoisilta. Tilantuntuun tietenkin vaikuttaa se, että anturat ovat leveämpiä kuin lopulliset seinät, joten tilaa on hieman enemmän. Lisäksi nuo tasoerot saavat, jotkin tilat tuntumaan pienemmiltä. Eteisemme tuntuu nyt yllättävän pieneltä, mutta toivon, että se johtuu pitkälti tuosta anturan korkoerostakin pienessä tilassa. 

Kuva grillikatokselta, keskellä olohuone ja ruokailutila, oikealle tulee keittiö ja vasemmalle saunan terassiEdestäpäin, ensin sisäänkäynnin tasanne, jonka takana oikealla eteinen. Vasemmalle tulee keittiö ja putkien paikalle apukeittiö/khh