Elementtejä odotellessa

Alakerran elementit pitäisi tulla ensi tiistaina. Maanmittarit kävivät viime viikolla mittaamassa elementtien tartunnat kohdalleen ja sieltä tulikin muutama yllätys. Kantavan väliseinän anturan linja on päätynyt menemään sivuun ja samoin talon oikean etunurkan linja, ja elementtien linjat ovat jonkin verran anturalinjan ulkopuolella. Soville vastaavan mestarin kanssa, että asia korjataan, poraamalla valmiiseen anturalinjaan teräkset ja valamalla lisäantura viereen. Näemmä on oma haasteensa tehdä näinkin monimuotoisen talon anturaa. Kuvissa on niin monta mittaa, että helposti jossain välissä menee jokin laskutoimitus pieleen. Toivotaan, että homma saadaan näin kuntoon kunnialla, mutta tulipahan opittua, että tarkasta kaikki työt ja mittaa, mittaa ja mittaa.

Muuten työmaalla on myös tapahtunut. HB:n poraat saapui tontille viime viikolla ja Taraxin pojat saivat autokatoksen muurauksen valmiiksi, vielä kun saataisiin kattotuolit paikalleen ja lattia valettua niin voisi alkaa käyttämään tuota varastoa säilytystilana. 

Tässä elementin nurkka tulee n. 10 senttiä talon anturalinjan yli (tuo punainen merkki + numero 2)Samaten tässä ollaan anturalinjan ulkopuolella. Viimeinen tartunta pitäisi tulla anturan viereen…HB:n portaat odottamassa asennusta

4 vastausta artikkeliin ”Elementtejä odotellessa

 1. Heikki

  Itse ajattelin siitä elementtitoimituksesta, että mukavampi stressata sen pari/kolme päivää mitä noita asennuskeikkoja nyt oli, kuin koko kesän hermoilla harkkoporukan perään.

  Sama asennusporukka varmaan tulee teillekin mitä meillä oli. Mukavia kavereita. Tuskin siinä mitään ongelmia tulee kunhan on ennen asennusta selvät sävelet, mihin mikäkin kivi tulee, ettei tarvitse paikan päällä laskea koordinaatteja niinkuin itselleni kävi (vaikka onnistui se siltikin). Niin ja tarkastaa esim. sen, että voiko kaikki yhtenä päivänä asennettavat kivet asentaa samana päivänä. Meillähän kävi niin, että yläkerran asennukseen oli varattu vain yksi päivä, vaikka tuli kiveä kiven päälle, eikä niitä tietenkään voinut samana päivänä asentaa. Toki heittivät sitten ylimääräisen keikan ilman lisäkuluja, mutta aikatauluthan siinä piti miettiä uusiksi.

 2. Elisa

  Pelonsekaisella jännityksellä odotan tiistaita… Jos elementit ei mene kohdalleen niin päänsilityksiä ei ole luvassa mutta jos loksahtavat kohdalleen niin kaikki hyvin! Luotetaan että porukat osaavat hoitaa homman.

 3. Iikka

  Moi Heikki,

  Tottakai koko matkalta valetaan lisäanturaa rinnalle, ja porataan teräkset kiinni nykyiseen anturaan, jotta elementti on koko matkaltaan anturan päällä. ei todellakaan vain betonimöykkyjä tartuntojen kohdalle.

 4. Heikki

  Jos nyt ymmärsin oikein niin meinaatteko valaa nämä lisäanturat vain tartuntojen kohdalle? Vaikea tietysti sanoa juuri mitään näkemättä kuvia, mutta eikös silloin elementti ole ikäänkuin ilman päällä niiltä osin kun osuu ohi alkuperäisestä anturasta, eikä kohdalla ole tartuntaa? Tulee vaan mieleen, että miten juurivalu hoidetaan sellaisessa tapauksessa.

  Toivottavasti ymmärsin väärin ja olette kasvattamassa sillä lisäanturan valulla anturaa kaikilta niiltä osin kun elementti osuu alkuperäisen anturan ohi, eikä pelkästään tartuntojen kohdilta.

Kommentointi on suljettu.