Eristeratkaisumme

Tässä joku vierailija kyseli tuon seinärakenteemme perään, joten tässä ensimmäinen kirjoitus, jossa hieman avaan tuota seinärakennettamme. Tämä on alustava suunnitelma, käsittääkseni detalji on vielä hieman edennyt tästä. 

Elikkäs, kantavana rakenteena meillä on 15cm paksut betonielementit, jotka Betoniluoma toimittaa meille. Elementit on ”normaalista poiketen” asennettu siten, että niissä on muottipinta sisälle päin, joten sisäpuoli on erittäin sileä, ja seinän tasoittamisen pitäisi olla melko kevyt homma. Tarkoitus olisi jopa jättää pinnat hiomatta, perustuen Vahasen tekemään tutkimukseen

Betonielementin pintaan tulee 25mm platina-EPS:ää, jonka päälle tulee 25mm tyhjiöeristettä. Tämän päälle sitten asennetaan 100 tai 150mm platina-EPS:ää, riippuen halutusta seinäpaksuudesta (puuverhouksen alle 100mm, rappauksen alle 150mm, jolloin saadaan sama loppullinen seinäpaksuus). 600mm välein seinään jätetään ”kiinnitysalueet”, eli polyuretaanisoirot. Näillä kohdin ei siis ole tyhjiöeristettä, ja siten näistä kohdista voidaan kiinnittää läpi esim. puuverhouksen koolaukset. Tyhjiöeristettähän ei parane mennä puhkaisemaan tai elementin eristävyys heikkenee.

Eristeratkaisu

2 vastausta artikkeliin ”Eristeratkaisumme

 1. Tulevaisuudentalo

  Moi Heikki,

  Joo tarkkuutta vaatii toki. Olisihan tuokin ollut mahdollinen. On vicoveriltakin tuota tyhjiöeristettä nimellä "urho" jossa on tyhjiöeriste kapsuloitu platinaEPS:ään valmiiksi. Tässä koimme, että tekemällä "palasista" saadaan kokonaisuus paremmin hanskaan.

  Tässä on yritetty itseoppia aika nopeasti… Huomannut, että parempi ymmärtää mitä pitäisi tehdä, niin tulee (toivottavasti) kaikki tehtyä oikein…

 2. Heikki

  Huolellisuutta ja suunnitelmallisuuttahan tuo rakenne varmasti vaatii (jaot sopiviin paikkoihin jne.), mutta niin se on enemmän tai vähemmän kaikessa eristämisessä. Oletko harkinnut SPU XT eristettä? Siinä olisi tyhjiöeriste valmiiksi uretaanilevyjen välissä suojassa: http://www.spu.fi/spu-xt

  On varmaan kyllä melko hinnoissaan tuo XT, mutta tuskinpa platinakaan ilmaista on…

  Tuosta hiomattomien elementtien tartunnasta en olisi huolissaan. Varsinkaan muottipinnassa ei ainakaan meillä ole esiintynyt käytännössä ollenkaan sementtiliimaa ja vaikka teräshiertopinnoissa (jotka meillä siis sisäänpäin) sementtiliimaa onkin tullut pintaan niin surutta ollaan suoraan siihen tasoiteltu, eikä ole ollut ongelmia kun kunnolla hiertää tasoitteen kiinni.

  Hyvä tekemisen meininki näyttäisi olevan muidenkin postauksien perusteella. Itse olin kyllä enemmän hukassa projektin tuossa vaiheessa. =)

Kommentointi on suljettu.