Eristeratkaisumme

Tässä joku vierailija kyseli tuon seinärakenteemme perään, joten tässä ensimmäinen kirjoitus, jossa hieman avaan tuota seinärakennettamme. Tämä on alustava suunnitelma, käsittääkseni detalji on vielä hieman edennyt tästä. 

Elikkäs, kantavana rakenteena meillä on 15cm paksut betonielementit, jotka Betoniluoma toimittaa meille. Elementit on ”normaalista poiketen” asennettu siten, että niissä on muottipinta sisälle päin, joten sisäpuoli on erittäin sileä, ja seinän tasoittamisen pitäisi olla melko kevyt homma. Tarkoitus olisi jopa jättää pinnat hiomatta, perustuen Vahasen tekemään tutkimukseen

Betonielementin pintaan tulee 25mm platina-EPS:ää, jonka päälle tulee 25mm tyhjiöeristettä. Tämän päälle sitten asennetaan 100 tai 150mm platina-EPS:ää, riippuen halutusta seinäpaksuudesta (puuverhouksen alle 100mm, rappauksen alle 150mm, jolloin saadaan sama loppullinen seinäpaksuus). 600mm välein seinään jätetään ”kiinnitysalueet”, eli polyuretaanisoirot. Näillä kohdin ei siis ole tyhjiöeristettä, ja siten näistä kohdista voidaan kiinnittää läpi esim. puuverhouksen koolaukset. Tyhjiöeristettähän ei parane mennä puhkaisemaan tai elementin eristävyys heikkenee.

Eristeratkaisu