Keittiösuunnitelmia…

Jee, keittiöt! Nyt ollaan päästy siihen pisteeseen, että olemme tavanneet useita keittiötoimittajia ja saaneet tarjouksia ja suunnitelmia. Olemme pyrkineet tapaamaan erityylisiä ja eri hintaluokkia edustavia toimittajia, jotta saisimme mahdollisimman kattavan näkemyksen tarjonnasta. Alunperin olimme, tai ainakin minä olin, mieltynyt suorastaan pakkomielteisesti ns. toscanalaiseen tyyliin, jossa näkyisi häivähdyksiä (Italian) maaseudusta, lämmöstä, ja joka suorastaan kutsuisi kokkailemaan ja viettämään aikaa perheen kanssa. Ei siis mitään eleetöntä ja pelkistettyä skandinaavista tyyliä tai modernia mustavalkoisuutta.

  Kuva 1. Tuscan kitchen (www.decoratingroom.net)

Mutta – joko rohkeus loppui kesken tai sitten kun näimme mallikeittiöitä ihan livenä, aloimme kuitenkin kallistua hieman yksinkertaisemman tyylin suuntaan, kuitenkin luopumatta täysin ”talonpoikaisromanttisuudesta”. Hyvin näyttävä tyyli asettaisi aika kovia vaatimuksia myös kodin muulle sisustukselle ja pahimmassa tapauksessa siihen kyllästyisi jossain vaiheessa, jolloin harmitus olisi suuri.

Toistaiseksi kiinnostavimmalta vaikuttaisi Petra-keittiöiltä saatu tarjous. Heiltä saamamme suunnittelupalvelu on ollut hyvin asiantuntevaa ja idearikasta, ja arvostamme myös heidän pysymistään antamassamme budjetissa (kun keittiöt on jaettu hintaluokkiin 2-16, olemme reilusti H10:n alapuolella, kuten olimme toivoneetkin). Suunniteltu värimaailma on kermanvaalea-tummanruskea, kalusteiden materiaalina maalattu mdf-levy, tasot kiveä ja laminaattia. Kovin erikoisia ratkaisuja emme hae, vaan kuitenkin ennenkaikkea toimivuutta. Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta oli kattoon suunnitellut koristeparrut, johon spotit on upotettu – sopii hyvin siihen henkeen, jota olemme hakeneet. Viinikaapista joutunemme luopumaan, jotta saadaa tilaa lasten aamiaismurojen säilytykselle 🙂

Kuva 2. Viinikaappi korvattaneen kaksiosaisella vetolaatikostolla.

Kuva 3. ”Kattoparrut” spoteilla.

Vaikka ruuanlaitto ei ole mikään erityinen intohimoni, nyt en malttaisi odottaa että pääsisin käyttämään unelmieni keittiötä! Lisää kuvia myöhemmin, kun keittiötoimittaja varmistuu.