Montun pohjalla

Kaivinkone on neljättä päivää tontilla ja tänään päästiin tosi hommiin. Ensimmäinen päivä meni kantoja irroittaessa meidän ja naapurin tontilta, toinen kantoja lastatessa pois vientiin ja pintamaiden kuorimiseen. Kolmannella ajattiin pintamaat pois ja tänään sitten päästiin jo toisesta päästä montun pohjalle! Vauhdilla siis homma etenee. Lupailivat, että päivän parin päästä pitäisi olla koko monttu valmis! Ainakin jos siis kallio ei tule kiusaamaan.

Aamulla tontilla käydessä maaurakoitsija oli mittaamassa talon paikkoja ja pääsin vähän auttamaankin hommissa. Yllätyin kyllä kuinka suuri osa tontista katoaa rakennuksen alle. Tontti tuntuu kutistuvan jatkuvasti. Raivaamattomana tontti oli näyttänyt valtavalta, kun puut kaadettiin siitä tuli jo paljon pienempi, ja nyt kun siihen merkittiin talon nurkat niin todellisuus tuli vastaan, ja huomasi, että tuhannen neliön tontille ei jää kovin paljoa pihaa jäljelle… Tontti näyttää luonnossa paljon pienemmältä kuin paperilla. Takarajallemme jää talosta matkaa 6 metriä, joka tuntui todella lyhyeltä matkalta. Toinen yllätys tuon myötä tuli se, että puut, joiden olimme ajatelleet jäävän kauas talosta, onkin liian lähellä ja pitää kaataa. Metsurihommiin huomenna siis. Onneksi Sorvari sahasi tuon komean mäntymme tänään, sillä tän päiväisellä tuulella en olisi ainakaan uskaltanut koskea siihen. Naapurin talo on nimittäin aivan liian lähellä. Kaivinkoneen kauhalla kun auttaa, ei puu pääse kaatumaan väärään suuntaan.

Montun pohjalta löytyi se kallio, tosin ei sitä paljoa näkynyt. Vähän joudutaan muuttamaan anturan suunnitelmia, ainakin tuon saunasiiven tuulettuvan alapohjan osalta, jotta vältetään louhiminen. Katsotaan tuleeko kalliota muualta näkyviin. Tontin alapäässä, vesiliitosten luona kallio on myös tullut näkyviin, joten kanaalia varten saattaa joutua vähän räjäyttämään. Katsotaan mitä käy kun sinne asti päästään. Lopuksi pari kuvaa tontilta. Ensimmäisesestä saattaa löytää nuo talon nurkkapisteet pieninä punaisina täplinä, jälkimmäisesessä näkyy linjapukit tuolla takana (punapäiset kepit).

Yksi vastaus artikkeliin ”Montun pohjalla

Kommentointi on suljettu.