Muutto ja yllätys…

Maanantaina pääsimme sitten muuttamaan sisään. Älysähkön Atte kävi vielä hieman korjaamassa ohjelmointia ja saimme ison osan katkaisijoista toimimaan niinkuin pitääkin. Samoin sähkärit kytkivät hieman data- ja antennipuolen kytkentöjä, mutta valitettavasti olohuoneen data ja antenniliittimet ovat vielä pimeänä… Eli telkkarin ja mediapc:n johdot piuhat menevät vielä pitkin lattioita. Muuttolaatikoitakin on vielä pitkin poikin, mutta eiköhän tavarat vähitellen löydä omat paikkansa.

Tänä aamuna tuli sitten ikävämpikin yllätys. Aamulla töihin lähtiessä ihmettelin, kun eteisen ja kodinhoitohuoneen välisen seinän maali hieman kupruili ja koskettaessa seinä tuntui märältä. Mainitsin asiasta vaimolle, joka jäi sitä ihmettelemään appiukon kanssa. He huomaivat pian, että vastapäisellä puolella, yläwc:n viemärikuilussa viemäreiden äänieristysvillat olivat märkiä. Hälytin putkimiehen paikalle ihmettelemään tilannetta. Hän tulikin vauhdilla ja teki koteloon reiän. No siellähän oli toisen yläwc:n pesualtaan viemärin liitos irtonnut allaolevasta haaroituksesta, ja iso osa altaasta lasketusta vedestä oli päätynyt viemärin väärälle puolelle. Todennäköisesti lopputulos on monen sattumuksen summa. Paikalle laitettiin alunperin paikallavaluun 75 mm viemäriputki allasta varten. Tuo putki oli hieman painunut valussa lyttyyn harjaterästä vasten. Varmuuden vuoksi putkimies laittoi 75 putken sisään 50mm putken, joka liitettiin tuohon pystylinjaan. Sähkärit olivat vahingossa tuoneet alakertaan tarkoitetun putkijohdon yläwc:n, joka päätettiin vetää alakertaan tuosta viemäriputkien välistä. Tästä eteenpäin meneekin sitten arvailuksi. Todennäköisesti sähkärit ovat johtoa laittaessaan joutuneet vetämään viemäriputken pois, ja laittaneet sen takaisin mutta putki ei ole mennyt pohjaan asti. Kaikki nimittäin näytti olevan kunnossa kun viemäreitä koteloitiin. Sitten oma veikkaukseni on, että putkia koteloitaessa ja villoittaessa, viemäri on päässyt irtoamaan liitoksestaan…

Onneksi asia kuitenkin ilmeni näin kaksi päivää muuton jälkeen, joten vahinko jäänee pieneksi. Kotelo on nyt avattu isolta osalta ja kaikki villat poistettiin. Laitoin auton sisätilalämmittimen puhaltamaan lämmintäilmaa koteloon jotta se kuivaisi. Täytyy vielä keskustella vastaavan työnjohtajan kanssa kannattaako ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Asia todennäköisesti ilmeni näin nopeasti, sillä tyttäreni lotrasi eilen ja laski isohkon määrän vettä tuohon kyseiseen altaaseen. Olin jo viime viikolla putkimiehen kanssa ihmetellyt, kun vessassa haisi viemäri… Olisi näemmä pitänyt luottaa omaan nenäänsä.