Oharit

Timpuri, jonka piti tulla tekemään antura ensi viikolla teki sitten oharit ja ilmoitti ettei pääsekkään. Jokin työmaa olikin siirtynyt aikaisemmaksi. Nyt pitäisi sitten löytää vauhdilla uusi anturan tekijä. Tämä kai on tätä raksahommien arkea…

Työmaalla muuten asiat etenevät. Stonebreakersin kaveri kävi tänään poraamassa kanaalin täyteen reikiä ja tulevat keskiviikkona räyjäyttämään kanavan auki. Louhintaa tuli vielä hieman lisää, kun kallio tontin etuosassa oli kovin pinnassa niin salaojiakin varten tarvitsee louhia. Pitää mennä keskiviikkona tyttöjen kanssa katsomaan miten kalliota räjäytetään. Naapurinkin maatyöt alkoivat. Yllättävää miten samalla alueella voi pohjatöiden tarve vaihdella näin paljon. Meillä saatiin kaivettua yli 2 metriä moreenia tontilta, kun taas naapurilla kallio ilmestyi heti pintamaan alta. Tuo samainen Stonebreakers käy louhimassa heiltäkin kalliot pois ja täytyy kyllä sanoa, että ei käy heitä kateeksi. Heille tulee vielä täysikokoinen kellarikerros.

Ikkuna- ja ovitarjouksiakin on mietitty. Mietinnät alkavat olla melko loppusuoralla, pitäisi vaan vielä päättää tuleeko meille parvekkeen oveksi Schucon alumiiniliukuikkuna (kippi-liukuovi) vai Profinin puurunkoinen liukuovi. Profin olisi hinnaltaan houkuttelevampi, mutta huolestuttaa puurungon säänkestävyys. Meille tuo ovi tulee parvekkeen oveksi, jota ei ole katettu. Eli roiskevesi pääsee kastelemaan oven alareunaa. Onko kokemuksia? Kysyin tarjouksen tuosta Schucosta virosta Malmerk Fasaadidltä ja Domukselta. Muutama ystävä oli mainostanut, että heiltä oli saanut hyvän hinnan. Yllättäen meidän kohdalla Domuksen hinta oli itseasiassa edullisempi. Domuksen hinta on muutenkin ollut todella kilpailukykyinen, kun taas eräs ystävä sanoi heillä sen olleen kallein. Eipä siis taida voida yhtä valmistajaa haukkua kalliiksi, taitaa riippua enemmänkin päivästä tai tarjouksen laskijasta.

Pari kuvaa vielä:

Stonebreakers työn touhussa

 Murskepatjaalkaa olla valmis, kunta kävi merkkaamassa myös nurkat