Ovet

Tänään vihdoinkin tuli Fennodoorsin ovitoimitus. Ovet olivat hieman myöhässä, mutta se ei ollut meille mikään ongelma, sillä nuo tilapäiset raksaovet ovat toimineet erinomaisen hyvin. Timpurit saivat kannettua ne samantien sisälle, joten saatiin ne säältä suojaan. Ovet näyttivät todella hyviltä, alla olevat kuvat ovet tosin aika heikkolaatuisia, kun ne on otettu pimeässä.

Timpurit ovat saaneet melkein puolet korkean osan katosta eristettyä ja koolattua. Heidän toimintatapansa vaikuttaa kyllä kätevimmältä. He ensin asensivat yhden pätkän höyrysulkua (siis seinästä seinään) ja koolasivat sen. Tämän jälkeen he asensivat villat tuon osan päälle, jonka jälkeen voikin taas laittaa seuraavan pätkän höyrysulkua. Vaikuttaa huomattavasti helpommalta tavalta kuin raahata villapaalit yläpohjaan höyrysulun asentamisen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti asentaa villan ensin ja sitten vasta höyrysulku.

Peltisepät kävivät tänään myös asentamassa lumiesteet katolle ja aloittelivat muiden kattoturvatuotteiden asentamista. Isännällä itsellään raksaloma loppui viikko sitten ja työmaalla ei siten pääse viikolla valoisaan aikaan käymään. Siten raksakuvat tässä vaiheessa ovat kaikki melko hämäriä.

Nippu ulko-ovia. Pääovi on tuolla nipun keskellä korkeimpanaPääoven päälle tuleva kaari-ikkuna