Päätöksiä, päätöksiä, päätöksiä

Työmaalla on ollut taas täysi rähinä päällä. Putkimies sai tänään alakerran putket valmiiksi, eli nyt on yläkerran WC:n viemärit paikallaan, liesituuletimen poiston sekä IV kanavisto loppuun. Huomenna hän pääseekin töihin sitten saunansiiven putkien kanssa. Älysähkön miehet tulivat oikeen neljän miehen voimin vetämään alakerran sähköjä, joten nekin alkaa olla kohdallaan. Samalla laitettiin piuhat noille 230 voltin spoteille sekä keittiön kattoon tuleville Led valoille.  Lisäksi paikalla oli myös Diilerin miehet asentamassa jäähdytinkonvektorin putket paikalleen. Meillehän tulee siis yläkerran käytävälle puhallinkonvektori, joka jäähdyttää ilmaa tuon porakaivon liuoksella.

Eilen kaidemies kävi ottamassa mitat kaiteista. Ulko- ja sisäkaiteet meille tulevat KMR Nordicilta. Tarkoitus olisi, että kaikki kaiteet ovat ns. pinnakaiteet, eli mustasta teräksestä, joka on sinkitty ja maalattu tumman ruskeaksi. Käsijohteet tulevat vahatusta lehtikuusesta. Odottelen vielä KMR:n mittakuvia lopullisista kaidesuunnitelmista.

Kylpyammeenkin kanssa joutui aktivoitumaan näin jo tässä vaiheessa, sillä päädyimme upottamaan sen rakenteisiin. Ajatus olisi muurata ammeen etureuna ylimääräisistä väliseinäharkoista. Tämän jälkeen sitten vesieristämme nuo harkot molemmilta puolilta, ja kun ammeen alla on myös lattiakaivo, niin sinne päätynyt vesi pääsee kaivoon. Tilasinkin eilen ammeen tuon Baltecon Christina 15 ammeen. Tilasin ammeen Interbauen.fi -verkkokaupasta. HInta oli todella kilpailukykyinen, samoin kuin toimitusaika. Katsotaan milloin amme lopulta tulee!

Sähkärit ohjeistivat myös, että kiuaskin olisi syytä valita jo tässä vaiheessa, sillä jos kiukaalle tulee ohjauskeskus, on kiuasvalmistajilla yleensä oma ohjauspiuha. Tätäkin pitäisi siis alkaa miettimään. Tällä hetkellä suosikkikiuas on Harvian Kivi. Tosin hieman vielä selvitämme, saisiko tuon kiukaan liitettyä kiinni KNX järjestelmään siten, että kiukaan voisi laittaa päälle etänä.Pitää vielä hieman pohtia ennenkuin laittaa tilauksen vetämään.

Saunan valotkin ovat aiheuttaneet hieman päänvaivaa. Ajatus olisi laittaa pistemäiset valaisimet lauteisiin (led tai valokuitu). Led valot houkuttaisivat edullisen hintansa puolesta. Esimerkiksi Led-valot.com myy settiä jossa on 30 led valoa alle 100 eurolla. Vaihtoehtoisesti tuo Cariitin 21 kuidun setti maksaa yli 700 euroa. Tosin olen lukenut väitteitä, että Ledit eivät kestäisi saunan kuumuutta. Pitää vielä yrittää selvittää, mutta päätös pitäisi tehdä, ennenkuin vedetään pesuhuoneen ja saunan kattoa umpeen… 
Saunan seinät jo eristettyinä sauna-sadulla

Ikkunasmyygit, laitettiin kipsilevyt smyygeihin, jolloin ei tarvita listoja. Alaosa tehdään tasoitteella

Yläkerran IV kuilu ja isännän keskuspölynimurin putken kytkentä

 

2 vastausta artikkeliin ”Päätöksiä, päätöksiä, päätöksiä

  1. Tulevaisuudentalo

    Olen nähnyt sen muutamalla kaverilla livenä ja silloin ainakin pidin näkemästäni… Mutta kiitos varoituksesta.

  2. Satunnainen rakentaja

    Käy katsomassa Harvian Kivi livenä jossain. Se ei ole rosteria, vaan jollain kromipinnoitteella tms. pinnoitettua tavallista rautaa. Nim. melkein menin itsekin halpaan…

Kommentointi on suljettu.