Palasia kohdalleen

Taloa rakentaessa on näemme kaksi työvuoroa päivässä. Ensin tehdään normaali työvuoropäivällä, jotta tienaisi vähän rahaa, ja sitten iltavuoro, jossa käy läpi tarjouksia ja tekee päätöksiä mihin tuhlaa paljon rahaa. Tänään tilasin kattotuolit Heinolan puurakenteelta. Ne tulevat viikolla 29. Siihen mennessä toivottavasti on jo ainakin ensimmäisen kerroksen elementit asennettu ja alakerran täytöt tehty ja siten toivottavasti tuolit eivät ole pahasti tiellä, mutta ajoissa yläkerran elementtien asennusta varten, jolloin pääsee käyttämään samaa nosturia.

Ikkunoiden ja ovienkin valinta alkaa olla loppumetreillä, enään pitää tehdä viimeisiä vääntöä hinnoista ja toimitussisällöistä. Maalämpötoimittajakin on jo aika pitkällä ja sitten tarvittaisiin vielä se LVI urakoitsija. Nyt näyttäisi aika vahvalta tuo sama urakoitsija, joka on ollut tekemässä Talo Täplää. Tapaan hänet huomenna ja päätän sitten. Seuraavaksi pitäisi tilata routa- ja lattiastyroksit ja varmaan vähitellen alkaa selvittämään kuka tekisi lattioiden valut. Anturan tekijäksi olisi valikoitumassa Privex Oy/ Ville Kellokoski. Referenssit oli ainakin kunnossa ja urakkahintakin kohtuullinen. 

Tontilla alkaa murskepatja olla kunnossa. Ainakin oltiin melko pitkällä jo aamulla. Yllättävän monta kuormaa tuota mursketta tarvittiin. Tai siis ainakin tuo rahtikirjanippu, jonka sain maaurakoitsijalta oli melkoinen. Maanantaina tulee louhintaryhmä poraamaan, ja räjäytykset pitäisi tehdä keskiviikkona. Hieman saataneen säästettyä rahaa, kun sama louhija suunnitteli jättävänsä mattonsa tontillemme odottamaan naapurin louhintaa, sekä hyödyntävänsä samoja katselmointeja. Näin voidaan jakaa nuo mattojen siirtokulut ja katselmointien kulut yhdessä.

Sähkärin pitäisi tulla ensi viikon alussa asentamaan mittarikeskus, ja toivottavasti Fortum on nopea sähköjen asennuksessa. Samoin vedet pitäisi saada kohta asennettua työmaalle. Lisäksi pitäisi vetää nuo maalämmön liuosputket, jotta ne menevät anturan alta.

Lopuksi taas pari kuvaa tältä aamulta.