Pihaa pukkaa

Meidänkin blogi muutti tänne talopakettiin.

Pihaprojekti on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Itse olemme kasailleet kiviä muuriksi naapurin puolelle ja rakentanut noista muurikivistä tukimuureja. Torstaina tuli kaivinkone myös avuksi pihan muokkaukseen, joten saatiin pihan muodot paikoilleen vauhdilla. Pihalta lähti vielä melkoinen kasa moreenia pois, mutta se onneksi kelpasi naapureille täytemaaksi. Maarakennusurakoitsija ehdotti maanajoon pyöräkuormaajaa, sillä ajomatka oli lyhyt, ja pihat eivät olisi välttämättä kestäneet kuorma-autoa. Pyöräkuormaajalla ajaminen sujuikin hyvin. Ainoa yllätys tuli takarajalla olleesta nyppylästä, joka olikin täynnä louhetta. Lisäksi kasasta löytyi metallijätettä, kuten vanha peukalonpaksuinen rautanaula, vanha lapio ja iso pultti (20cm pitkä). Todennäköisesti kyseessä on jokin veli venäjäisen jätös porkkalan vuokra-ajalta. Ne eivät kelvanneet naapurille, joten jouduttiin ajamaan kolme kuorma-autollista louhetta täyttömaaksi isommalle työmaalle. Mättäästä jäi tontille pieni muistokin, sillä naapuri ei antanut kaivaa sitä rajaan asti pois, vaan halusi jättää sen oman pihansa suojaksi. Oman pihansa he ovat kyllä kaivaneet alemmaksi kuin meidän pihan, joten tuohon rajalle jäi vaan tuollainen korkea ”harjanne”. Tuosta harjanteesta tuli kuitenkin siisti, kun kaivinkonekuski pengersi sen tontilta löytyneillä isoilla kivillä. Oli nautinto katsoa kun taitava kuski taiteilee koneellaan.

IMG_0522

Takarajan kivimuuria, sekä tuo veli venäläisen louherinne

Oma taidonnäyte tukimuurista
Oma taidonnäyte tukimuurista

Maanantaiksi olimme sopineet, että naapuri saa ajaa multansa meidän pihan kautta yläpihalleen, koska sinne ei olisi päässyt muuta kautta. Pyöräkuormaaja ajoikin hieman rallia meidän pääportaan vierestä. Ahtaat paikat oli, kun toisella puolella on meidän portaat ja toisella puolella noin metrin mittainen pudotus naapurin pihalle. Kone kun oli noin kolme metriä leveä, niin kuski sai olla tarkkana. Onneksi ei tullut kuitenkaan naarmuja minnekkään.

Piha valmiina multaa varten

Piha valmiina multaa varten

Tänään sitten saatiin mullat meidän pihalle. Päädyin tilaamaan mullan Hyvinkään Tieluiskalta.  Alunperin olin ajatellut HSY:n multaa, mutta kaivinkonekuski oli edellisellä työmaalla kokenut sen liian höttöiseksi, ja ajattelin luottaa hänen ammattitaitoonsa. Sovimme maarakentajan kanssa, että mullat ajettiin pyöräkuormaajalla kasoiksi ympäri pihaa, jotka sitten levitämme omin neuvoin pihalle. Seuraavaksi pitäisi sitten tilata siirtonurmet, jotta saisi pihan käyttöön.