Portaiden viimeistelyä ja katon seinälle nostopeltien pohjustusta

Tässä on muuton jälkeen ollut isännän takki sen verran tyhjä, ettei ole saanut aikaiseksi päivitystä tänne blogiin, vaikka suunnitelmissa onkin ollut. No nyt se on ajankohtainen.

Viikonloppuna taas hieman puuhastelin raksalla. Perjantaina maalasin portaiden otsat uudestaan, sillä rakennusmiehet olivat onnistuneet potkimaan ne likaisiksi edellisen maalauksen jälkeen. Tämän jälkeen viimeistelin portaat liukuestelistoilla. Ainoa harmittava vastaisku tuli listoja poratessa paikalleen. Listat ovat niin reunassa, että poratessa oli vaarana lohkaista portaan reunaa. Muutamalta portaalta reuna sitten hieman lohkesikin, joten niitä joutuu vielä hieman korjaamaan. Huomasin, että parasta oli porata pienemmällä teholla (eli olla painamatta liipasinta pohjaan). Täten vauriot jäivät kahteen askelmaan.

Toinen askare viikonlopulle oli tukilautojen asentaminen seinällenostopeltejä varten. Sovimme peltisepän kanssa, että eristeeseen lovetaan kolo kestopuulautaa varten (28×100) ja tämä liimataan seinään uretaanilla. Täten ahersinkin sitten katolla, jonkin aikaa tehden näitä lovia ja liimaten lautoja paikalleen. Lopputulos on mielestäni ihan onnistunut.

Peltisepillä oli tosin pieni huomautus, kun kävivät ottamassa mittoja. Kattoa tehneet timpurini, olivat latoneet tiilet aivan reunaan asti, ja katolta puuttui pellin tukilauta, johon pelti voitaisiin ruuvata yläpuolelta kiinni. Jos se nyt kiinnitetään, voidaan se kiinnittää vain otsalautaan. Tällöin on vaarana, että tuuli saa pellin väpättämään. Hänen ohjeistus olikin, että isäntä pääsisi taas töihin, menemällä katolle, joko purkamaan reunimmaisen tiilirivin ja leikkaamaan ne alhaalla noin 5 cm kapeammiksi, tai sitten leikkaamaan ne katolla 5cm kapeammiksi… Tämän jälkeen reunalle pitäisi sitten kiinnittää tuo tukirima. Tämän keskustelun pohjalta katselinkin naapuritalojen päätyräystäspeltejä. Suurinpiirtein joka toisessa pellit oli kiinni vain sivusta ja joka toisessa sivusta ja päältä. Varmasti parempi olisi, että ne olisi kiinnitetty molemmilta puolilta, mutta riittäisiköhän pelkästään sivusta kiinnittäminen? Ei todellakaan tekisi mieli mennä heilumaan tuonne 9 metrin korkeuteen rälläkän kanssa, vaikka jo lainasinkin naapurin valjaat työtä varten…

Portaat nyt maalattu ja laitettu tuo liukuestelista. Huomaa kaunis TV kaapeli, kun TV:n takana olevaan rasiaan ei vielä tule signaalia…

Sisäänkäynnin portaikon listoitus

Tukipuu katollenostopeltiä varten