Puunkaato – ensimäinen opetus

Tuli tässä jo näemmä ensimmäinen opetus tähän talonrakennushankkeeseen, eli ole aina sataprosenttisen varma siitä mitä sovitaan ja miten homma olisi tarkoitus tehdä. Annoimme metsurille vähän liian vapaat kädet hommaan, ja hinta muodostuikin sitten kolminkertaiseksi verrattuna siihen mitä olimme ajatelleet. Hän teki työt kun tontilla oli vielä turhan paljon lunta, joka hidasti työtä, ja sitten sattui vielä tuulinen ajankohta, joten hän käytti koura-autoa apuna työmäällä. Eli ei tullutkaan vain pelkästään metsurin tunnit maksettavaksi vaan myös tuon koura-auton. Ja lisäksi koura-auto ajoi risut maankaatopaikalle, joka oli 20 kilometrin päässä tontiltamme, vaikka 2 kilometrin päässä olisi maankaatopaikka. Ei kuulemma ollut sopimuksia tuon maankaatopaikan kanssa. Kaikki tälläiset olisi siis pitänyt osata tarkastaa etukäteen.

No oppipahan ainakin sen, että ei valtuuta ketään sopimaan asioita minun puolestani, ellei ole aivan varma siitä mitä hän tulee tekemään. On se vaan kumma, että rakennusalalla toisen säästöjä ja pankkilainaa on niin helppo kuluttaa eikä tulla ajatelleeksi onko tämä tehokkain tapa tehdä asia vai ei. Luulisi, että kun tilaajana on yksityishenkilö niin omatunto kolkuttaisi helpommin. Valitettavasti se kyllä kuitenkin  vaikuttaa siltä että homma vaan tehdään niin kuin se on helpointa kuluista piittaamatta.

Onneksi kuitenkaan ei ollut kyse isommasta erästä kuin tuosta puunkaadosta. Ainakin nyt pitäisi jatkossa pyrkiä olemaan entistä skarpimpana siitä mitä sopii ja millä ehdoilla. Ja todellakin, aina itse tilaamaan kaikki työtehtävät.

4 vastausta artikkeliin ”Puunkaato – ensimäinen opetus

 1. Tulevaisuudentalo

  Moi Tapani,

  Totta puhut… Luulin, että olimme sen jo oppineet kesämökkiprojektimme yhteydessä, mutta näin siihen taas törmäsi. toivottavasti tämä opetus riittää tällä erää.

  1. Raul

   Andy, you see, I am accurate in my anlaisys. Thankyou. Personally I think its good you etch out the more intelligent examples of rightism so that we can really look at them and think. Nobody really knows how to analyze modern economics anymore, and The Economist magazine wrote last year that the theories everyone has been exposing the past thirty years were wrong. I believe Roswell was an episode at the end of the era of the US sending and receiving high altitude balloons that flew over russia post world war !! before high altitude planes like the U2 became available. It may have just been a couple of cloaked in safety uniform technicians recovering a fallen silver ballon and they didn’t want to contaminate it or themselves with fallout from nuclear tests. Pretty simple really. Then there is the story of high altitude balloon pilots parachuting back to earth. I am an area 51 person myself. It sounds neat and what a perfect place to reverse engineer alien technology. Yes I would say you put for a good effort to etch out the higher end of rightest/libertarian philosophy which is good to examine.

 2. Tapani Värjölä

  Tuo on varmasti tuttu tilanne jokaiselle talonrakentajalle. Ei ole tekijöille kustannuksilla mitään väliä kun ei ole omasta pussista pois. Tietysti jos on urakkahinta niin silloin saatetaan jo ajatellakin vähän, jos ei ole sopivaa porsaanreikää millä kustannuksista voi pistää lisälaskua…

Kommentointi on suljettu.