Puunkaato – ensimäinen opetus

Tuli tässä jo näemmä ensimmäinen opetus tähän talonrakennushankkeeseen, eli ole aina sataprosenttisen varma siitä mitä sovitaan ja miten homma olisi tarkoitus tehdä. Annoimme metsurille vähän liian vapaat kädet hommaan, ja hinta muodostuikin sitten kolminkertaiseksi verrattuna siihen mitä olimme ajatelleet. Hän teki työt kun tontilla oli vielä turhan paljon lunta, joka hidasti työtä, ja sitten sattui vielä tuulinen ajankohta, joten hän käytti koura-autoa apuna työmäällä. Eli ei tullutkaan vain pelkästään metsurin tunnit maksettavaksi vaan myös tuon koura-auton. Ja lisäksi koura-auto ajoi risut maankaatopaikalle, joka oli 20 kilometrin päässä tontiltamme, vaikka 2 kilometrin päässä olisi maankaatopaikka. Ei kuulemma ollut sopimuksia tuon maankaatopaikan kanssa. Kaikki tälläiset olisi siis pitänyt osata tarkastaa etukäteen.

No oppipahan ainakin sen, että ei valtuuta ketään sopimaan asioita minun puolestani, ellei ole aivan varma siitä mitä hän tulee tekemään. On se vaan kumma, että rakennusalalla toisen säästöjä ja pankkilainaa on niin helppo kuluttaa eikä tulla ajatelleeksi onko tämä tehokkain tapa tehdä asia vai ei. Luulisi, että kun tilaajana on yksityishenkilö niin omatunto kolkuttaisi helpommin. Valitettavasti se kyllä kuitenkin  vaikuttaa siltä että homma vaan tehdään niin kuin se on helpointa kuluista piittaamatta.

Onneksi kuitenkaan ei ollut kyse isommasta erästä kuin tuosta puunkaadosta. Ainakin nyt pitäisi jatkossa pyrkiä olemaan entistä skarpimpana siitä mitä sopii ja millä ehdoilla. Ja todellakin, aina itse tilaamaan kaikki työtehtävät.