roskakatos ja grillikatos

N1 rakennuksen miehet ovat viimestelleet työtään. Sisäänkäynnin katoksen aluslaudoitus on nyt asennettu ja puutöistä on enään tekemättä saunaterassin katto. Rappareiden pitäisi tulla ensi viikolla tekemään pylväät ja parvekkeet. Sitten vihdoinkin voin aloittaa terassien teon.

Kun terasseja ei ole päässyt tekemään olen käyttänyt ajan tehden katoksia. Rapparit sovitusti rappasivat grillikatoksen muurin, joten siihen piti saada katto päälle ennen talvea. Minulle ainakin on annettu ymmärtää että rappaus ei kestä jos sen alle pääsee vettä. Tuohon grillikatokseen pitäisi vielä jossain välissä valaa antura tulisijaa varten ja muurata se tulisija.

Lisäksi appiukon kanssa väsäsimme roskakatoksen tuohon sille valetun laatan päälle. Katoksessa on vielä hieman viimeisteltävää, mutta senkin pitäisi jo pitää vettä. Pieniä haasteita tuotti etureunan jäykistäminen, kun siihen ei saanut vinotukea. Naapuri keksi ehdottaa vinotukea kattoon, joka hieman lisääkin katoksen jäykkyyttä, mutta kyllä tuota etureunaa vielä saa heiluteltua. Muissa suunnissa rakenne on jäykkä, kun kaikissa paneloiduissa osissa menee yksi 2×4:n vinottain. Toivottavasti rakennu kestää pystyssä talven tuiskullakin.

3 vastausta artikkeliin ”roskakatos ja grillikatos

  1. Tulevaisuudentalo

    Moi Tapani,

    Valoimme tuon laatan "ylijäämä" betonilla samalla kuin valoimme sisäänkäynnin portaat. Laatan koko on noin 1,5m x 1,0m ja paksuutta taisi tulla noin 8cm. Tuostahan voi siis laskea että betonia meni noin 1,5m x 1,0m x 0,008m = 0,012 M^3.

    Kannattaa miettiä mitä tuonne roskakatokseen haluaa sisälle. Meillä on tuo 360 litran roskasäiliö ja sen kanssa tuohon meidän katokseen ei mahtuisi enään toista astiaa (esim. kompostori tai Sitan QuattroSelect). Tosin tietenkin kun saamme tuon kompostorin, niin tuo saamme toivottavasti tuon jäteastian pienemmäksi.

  2. Tapani

    Hei! Minkä paksuisen betonilaatan valoit roskakatoksen alle? Kuinka paljon meni betonia?

Kommentointi on suljettu.