Roskakuskina

Taloa rakentaessa pääsee kokemaan aivan uusia elämyksiä. Yksi niistä on roskakuskin duuni. Kirkkunummen HSY:n vastaanottopiste on tullut tutuksi kuskatessani sinne erinäisiä roskakuormia. Tänään taas tuli vietyä peräkärryllinen tavaraa. Joka kerta kun siellä käy, tulee miettineeksi olisiko kuitenkin edullisempaa ja helpompaa vuokrata roskalava tontille?

Muuten päivä meni korjaillessa vanhaa. Meillä tuolla talon takaosassa on tuo kellarin ovi ja sen viereen arkkitehti oli kuviin piirtänyt tukimuurin ja maanpinnan sen takapuolelle noin 1.2 metriä korkeammaksi. Tämän mukaisesti olimme sitten tehneet työn sokkelin eristyksen ja patolevyn asennuksen. No nyt tuota tonttia katseltuamme, ei näyttänyt mitenkään järkevältä nostaa maanpintaa niin korkealle. Naapurikin on tuossa kohdassa jo pari metriä alempana. Täten otin patolevyn irti ja vaihdoin valkoisen epsin harmaaseen. Nyt voikin tehdä täytöt sitten suht. suoraan laskevana, eikä pitäisi tarvita mitään maanpaineseiniä. Pääsin itsekin taas harjoittelemaan siten eristeiden liimaamista seinään.

Domuksen kuski oli myös eilen käynyt tuomassa meille tuon Schücon liukuoven. Mielenkiintoista, että se oli tuotu tontille täysin ilman mitään ilmoitusta. Pääsin harrastamaan salapoliisityötä, kun tontilta löytyi ensin ylimääräinen nostoliina. Sitä ihmetellessä huomasin maasta kuormakirjan, jossa mainittiin toimitetuksi kaksi lavaa schüco tuotteita, joita ei kuitenkaan näkynyt missään. Meinasin jo soittaa Domuksen myyjälle mutta kävin kuitenkin varmuuden vuoksi tarkastamassa yläkerran… ja siellähän ne olikin. Kaverit olivat kantaneet ne suoraan yläkertaan odottamaan asennusta… Välillä siis näinkin päin, kun yleensähän kaikki tavarat vaan jätetään siihen mihin ne on kaikkein helpoin jättää.