Säätöä…

Tänään piti saada yläkerran elementit paikalleen, mutta taas tuli pieniä mutkia matkaan. Asentajat olivat tilanneet tontille 80 tonnin nosturin, mutta siinähän ei nostokapasiteetti riitä nostamaan tuota takaseinän kiveä. Takaseinälle kun tulee matkaa koneen nostoakselilta hieman yli 20 metriä ja tuo takaseinä painaa hieman yli 7 tonnia… Olihan siinä tontilla muitakin haasteita, sillä kattotuolitoimittaja oli nostanut kattotuolit ajotielle, ja ajotielläkin oli vähän enemmän rinnettä kuin koneelle olisi kelvannut. Kattotuolithan saatiin nosturilla pois tieltä ja kaivinkoneenkin olisin saanut tontille heti korjaamaan tilanteen, mutta kun nosturin kapasiteetti ei riittänyt, jouduimme vain purkamaan elementit autoista autokatoksen viereen ja asennusporukka tulee maanantaina yrittämään uudestaan. Sitä ennen pitäisi saada kaivinkone tontille parantelemaan tuota ajotietä, jotta nosturi saadaan suoraan.

Samalla kun siirtelimme elementtejä tuli huomattua taas yksi yllätys. Rakennesuunnittelija oli kuviin piirtänyt, että elementtiportaan antura tehdään samaan korkoon kuin lattia. No tuossa portaita kun olen muutaman kerran katsellut olen huomannut, että tuo ensimmäinen porras on korkeampi kuin se 178mm (noin 270mm), elikkäs siis tuo betoniporras tulisikin asentaa 10cm lattiakorkoa alemmaksi. Joten hajotuspartio tuon itse valamani portaan kakun kimppuun. Siitä piti siis saada 10cm pois. Kävin Bauhaussissa vaihtamassa tuon surkean alphatoolsin rälläkän parempaan Metabon vehkeeseen ja sillä vaan betonia sahaamaan. Leka heilui ja rälläkkä lauloi, ja nyt alkaa kakku olla aika lähellä oikeata korkoa… Tulipahan taas muistutus, että parempi tarkastaa kaikki pariin kertaan, ennenkuin edes luottaa kuviin.

3 vastausta artikkeliin ”Säätöä…

  1. Elisa

    Ihanaa Torsti! Huomenna maanantaina elementit ovat toivottavasti paikallaan, sitten voi tulla käymään 🙂

  2. Satu Nykänen

    Tsemppiä! Ihan sama huomattu, ettei ammattilaisten tekemiin suunnitelmiin ole luottaminen ja kaikki tulisi tarkistaa… Jossain vaiheessa totesinkin, että rakentamisen kannalta tärkein asia oli oppia, että rakentaminen on uusien suunnitelmien tekemistä ja mukautumista muuttuviin tilanteisiin… Torsti ajeli pyörällä teidän yläkerran elementtien ohi ja sanoi: "Violan hieno koti mennään käymään" 😉

  3. Elisa

    Joo… ihan perusmeininkiä siis. JOKA AINOA KERTA tulee joku viivytys tai muu yllätys. No, onneksi ei alunperinkään tähdytty jouluksi kotiin (ainakaan tämän vuoden jouluksi).

Kommentointi on suljettu.