Takka ja myrskypäivitys

Eilen tuli taas yksi rakentajan yllätyksistä. Iltapäivällä sain puhelun virolaisesta puhelinnumerosta ja soittaja jätti viestin vastaajaani olevansa, jokin asentaja. No soitin takaisin, ja hän kyseli voiko tulla muuraamaan takkaamme. Toisaalta olimme kyllä odotelleet milloin takka muurattaisiin, mutta olin odottanut, että minulle ensin soitettaisiin takkatoimittajaltamme. Me olimme nimittäin alunperin sopineet hinnan perus suorakaiteen muotoisesta takasta, mutta päädyimme sitten arkkitehtimme piirtämään takkaan. Täten olin odottanut hintapäivitystä ja asennusaikatiedotusta tuolta takkaliikeestä. Siten soittelemaan vielä tuonne takkaliikkeeseen, jotta tiedän millainen hinta asennuksesta on tulossa. Sovimme, että muuraus tulee samaan hintaan, mutta kaarevasta muodosta johtuen joudumme tilaamaan erikoislaatat luukun alapuolella ja näiden lisähinnan joudumme maksamaan.

Täten muurarit pääsivät töihin tänään ja jälki näyttää hyvältä. On se ihme miten pienillä asioilla saa paljon ilmettä takkaan. Tuo pieni kaarevuus muuttaa takan ilmettä merkittävästi. Lisäksi Petin idea viistää tuo luukun syvennys on todella hyvä. Näin takkaluukku näkyy kokonaisuudessaan lähes koko olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Hormin taakse jää kätevä puiden säilytyslokero. Todella hyvältä näyttä siis kokonaisuus.

Tänä aamuna työmaalle ajaessa hieman jännitti muutenkin mitä sieltä löytyy, sillä Kirkkonummen ylittänyt myrsky oli melkoinen. Työmaammekin oli ilman sähköä yli 36 tuntia. Talo oli kuitenkin edelleen paikallaan, eikä mitään muutoksia näkynyt. Kaikki kattotiilet olivat pysyneet kiinni, ja yläpohjan tuulenohjaimet toimineet ja siten puhallusvillatkin löytyivät vielä yläpohjasta. Tuli siten testattua betonitalo ja noiden eristeiden kiinnitys kunnon puhurissakin.