Tarjouspyyntöjä ja aloituskokous

Tämä päivä alkoi sitten aloituskokouksella kunnassa.  Rakennustarkastaja kävi läpi hankkeen aikatauluja ja tarkastuksia. Yleisesti jäi hyvä kuva. Kirkkonummella näyttää tavoitteena olevan hyvin talojen tekeminen, mutta ei liiallinen nipottaminen. Tuo meidän puiston päätykin sallittiin sitten kuitenkin rapatuksi. Lisäksi meidän reliefiäkään ei kielletty, joten se on siis sallittu. Vaimo voi siis jatkaa sen suunnittelua.

Muuten on ollut myös kiireistä. Olemme etsineet urakoitsijaa tekemään anturaa, kunhan Sorvari saa pohjat kaivettua ja murskepedin täytettyä. Olen lähettänyt tarjouspyynnön muutamille vastaavan työnjohtajan suosittelemille urakoitsijoille ja lisäksi kysellyt tarjouksia Dooxesta. Muutamia tarjouksia onkin jo tullut, joten eiköhän miehen tuohonkin työhön löydetä. Pitänee sitten vain soitella referenssit läpi ennenkuin sieltä uskaltaa ketään ottaa töihin. Lisäksi olemme odottaneet tarjouksia maalämpöurakoitsijoilta ja LVI urakoitsijoilta.

Muuten rakennesuunnittelusta, päätimme rakennesuunnittelijan ja vastaavan kanssa, että nostamme anturan talon takapäästä 60cm:ä, jolloin tuo kalliopatti jää anturan alle ja saadaan salaojatkin vedettyä sopivasti. Minulle on ainakin annettu ymmärtää, että kalliota ei voi (ainakaan räjäyttämällä) louhia vähempää kuin noin 1 metri kerralla. Täten tuon 30 cm patin louhimisesta tulisi tarkoitusta suurempi monttu. Seuraavaksi pitäisi sitten ajaa louheet pois ja täyttää tuo kolo murskeella. Siten kulut voisikin äkkiä taas nousta turhaan. Patin jättäminen pienentää hieman tuon alle tulevan kellarin korkeutta toisesta päästä, mutta alunperinhän ei tarkoitus ollut edes tehdä kellaria, joten parempi varmaan olla hakemasta ylimääräisiä kuluja sen tilan vuoksi… 

Tontilla on nyt melkoinen kasa hyvää kantavaa moreenia, jota ei saa mitenkään kokonaan käytettyä tontilla. Tosin kadun toisessa päässä tarvitaan täyttömaata Sorvarin toiselle työmaalle, joten todennäköisesti ajamme maat sinne. Tulee siten molemmille edullisemmaksi. Hieman vielä mietityttää mitä tuolta tontin alapäästä löytyy, siellä kallio on näyttäytynyt, ja vesiliittymät pitäisi saada kaivettua riittävän syvälle. Todennäköisesti siellä joutuu hieman louhimaan.

Lopuksi vielä kuva tämän päivän tilanteesta tontilta. Nättiä jälkeä kaivinkone mies on saanut aikaiseksi.