Vaatekaappeja

Tänään teimme sitten ekskursion Espoon Ikeaan, kun siellä on nuo Pax vaatekaappien sisusteet alennuksessa  (-20%). Haimme sieltä meidän vaatehuoneen kalusteet sekä kaapin eteiseksi. Eteiseen pitää vielä hankkia jostain liukuovet, mutta saadaanpahan ainakin kaappi paikalleen ennen muuttoa. 

Meidän makuuhuoneen vaatehuoneen kaapit

Meidän vaatehuoneeseen tulee oheinen kalustus. Nuo reunimmaiset osat (75cm ja 50cm leveät osat) tulevat sivuseinillä ja takaseinälle tulee tuo 2,25 metriä leveä osuus. Tuo vasemmalla oleva osuus menee hieman takana olevan kaapin taakse, ja siksi sinne ei voinut laittaa vetolaatikoita. Seuraavan kaapin taakse jää tuo lämmönjakotukki, joten sinnekään ei voinut noita vetolaatikoita laittaa. Tuo 100cm leveä kaappi (toinen oikealta) menee taasen puoliksi tuon viimeisen taakse, joten sinne on tarkoitus laittaa harvemmin käytettäviä vaatteita roikkumaan. Mutta eiköhän tuonne jo ihan hyvin meidän vaatteet mahdu.

Eteisen kaappiEteisen kaappi tuotti hieman enemmän päänvaivaa. Meidän eteisen syvyys on 1,9 metriä, ja nuo ikean kaapithan ovat 50, 75 ja 100cm leveitä. Pohdin jonkin aikaa ostavani kaksi 100cm leveätä kaappia ja lyhentäväni toisesta tuon 10cm, mutta päädyimme loppujen lopuksi kuitenkin 75 ja 100cm leveisiin kaappeihin. Ajattelimme, että tuon ylimääräisen 15cm voi sitten peittää listalla tms. Liukuovien kanssa tullee hieman haastetta, sillä kahdella liukuovella osa leveämmästä kaapista jää aina oven taakse (25cm), sillä ovet ovat metrin levyisiä. Mutta ajattelimme, että liukuovet voinee sitten ostaa muualta ja ottaa ne esimerkiksi kolmella ovella. Ajatus olisi laittaa tuohon kapeampaan kaappiin vaatetanko alemmaksi, noin 1,2 metriä lattiasta, jotta lapset ylettävät siihen itse. Näin heitä voi paremmin paimentaa laittamaan vaatteensa itse kaappiin. Pitää vielä hieman miettiä minkälaisia koreja tai vetolaatikoita tarvitaan etenkin lasten hanskoille ja pipoille, jotta he itse ylettäisivät niihinkin.

Kaapit kannettiinkin tontilla tuonne kellariimme, joka alkaakin olla jo melko täynnä tavaraa. Täytyy kyllä sanoa, että on todella kätevää kun tontilla on tuollainen yli 30 neliöinen varastotila käytettävissä. Siellä on säilössä monennäköistä tavaraa, joka olisi talon puolella työmiesten jaloissa.