Väliseiniä

Portaikon ja ruokailutilan välinen väliseinä tänään

Kylpyhuoneen putelihylly

Kodinhoitohuoneen ovi paikallaan

Yläkerran ”pienin” makuuhuone levytettynä

Timpurit ovat olleet tänäänkin töissä ja työmaa on taas edennyt. Yläkerrassa alkaa olla jo melkein kaikista väliseinistä toinen puoli levytettynä ja meinasivat jo aloittaa katonkin levyttämisen. Päädyimme hetken pohtimisen jälkeen kuitenkin laittamaan kipsilevyt kattoon vaikka välillä suunnittelimmekin katon panelointia. Alakerrassakin timpurit olivat jo ehtineet levyttämään portaikon ja ruokailutilan välisen kohdan. Tämä oli hieman tuottanut meille päänvaivaa, sillä toisaalta haluamme hieman jakaa tilaa ja rauhoittaa portaikkoa, mutta toisaalta emme halua tehdä tilastaa liian ”ahtaan” tuntuista. Nyt tuo seinä näyttää liian isolta, joten päätimme, että osan matkaa seinä on vain 1,1 metriä portaita korkeampi, eli toimii kaiteena, ja sitten kun portaissa seisovan pää olisi alaslaskun korkeudella, yhdistyy seinä ylös asti. Pitää katsoa miltä tila näyttää huomenna, kun timpurit ovat saaneet aukon sahattua.

Kylpyhuoneeseen on saatu putelihylly muurattua. Siitä näytti tulevan juuri sopivan kokoinen saippua ja shamppoopullojen säilytykseen. Halusimme sen juuri mieluummin seinän sisään, kuin työntyvän ulos seinästä, tuo hylly tulee aivan kulkureitin viereen ja pelkäsimme, että joku satuttaisi itsensä ulostyöntyvän hyllyyn.

Matkalla on tullut hieman yllätyksiäkin. Arkkitehti oli alunperin suunnitellut portaat siten, että yksi askelma olisi saunasiiven ja olohuoneen välisen väliseinän päällä. Rakennesuunnittelija ei ollut huomannut tätä ja suunnitellut portaat tuon yhden portaan verran (eli noin 30cm) ja siten myös porrasaukon. Eihän tämä muuten, mutta tuo aiheuttaa hieman haasteita yläkerran ovien ja seinien kanssa. Portaiden vasemmalle puolelle on nyt tulossa iso lasten huone (noin 19 neliötä), joka on jaettavissa myöhemmin kahdeksi pienemmäksi (noin 9 neliöiseksi) huoneeksi. No koska tuo porrasaukko on 30 cm liian suuri, ei huoneen ovea saada suunniteltuun kohtaan, ja siten huoneista ei tule saman kokoisia jaettaessa. Eihän tuo muuten, mutta kun huoneet olisivat muutenkin aika pieniä, niin tuo 30cm:n väliseinän siirtäminen nipistää toisesta huoneesta noin neliön. Korjasimme tilannetta hieman sillä, että teemme porrastasanteen kaiteen porrasaukon puolelle, emmekä laatan päälle. Näin saa siirrettyä oviaukkoja 10cm. Muitakin pieniä yllätyksiä on tullut vastaan, kuten se, että kaikki sähköjohdot eivät ole osuneet aivan suoraan väliseinien kohdalle, joten olemme joutuneet hieman piikkaamaan laattaa, että saisi kaikki johdon kohdalleen. No kaipa tämä on rakentajan arkea…