Varaston soratäyttöjä ja sähköpiuhoja

Tänään Sorvarin kaveri tuli pienemmän kaivinkoneen kanssa auttamaan varaston täyttämisessä sepelillä. Pääsin itsekin töihin mukaan, kun levittelin sepeliä metalliharavalla. Täytyy kyllä olla tyytyväinen kun noilla kaivinkoneilla saa työt tehtyä niinkin tarkasti, on tuo sepeli nimittäin melkoisen raskasta tavaraa.

Älysähkön asentaja toi samalla myös talon ryhmäkeskukselle menevän syöttäkaapelin ja asensimme sen suojaputkeen. Oli hyvä laittaa se tässä vaiheessa, sillä putkelle tuli pituutta yli 40 metriä, ja olisi olla lähestulkoon mission impossible saada tuota kaapelia suojaputkeen jälkikäteen. Nyt kasasimme putken kaapelin ympärille… Samalla vedimme tuon Saunalahden talokuidun suojaputkeen ja ja talon ryhmäkeskuksen paikan luokse. Samalla tuli positiivinen yllätys, sillä Elisan asentajat olivat kunnallistekniikkaa tehdessään jättäneet noin 50 metriä kieppiä tontille, joten kaapeli riitti. Meillähän siis tulee ryhmäkeskus talon takanurkkaan… Olin jo varautunut mielessäni kyselemään Elisalta kaapelin jatkamista. Viimeiseksi laitoimme vielä tuon valokuidun kanssa samaan putkeen parikaapeli tulemaan ryhmäkeskukseltä, mittarikeskukselle, jotta talosta voi ohjata autokatoksen sähköjä. Autokatoksen sähköt tullaan siis vetämään suoraan mittarikeskukselta, mutta niitä voidaan ohjata talosta käsin, kuten esimerkiksi laittamaan autojen lämmitykset päälle. Lopuksi Sorvarin konekuski jäi täyttämään katoksen reunoja sepelillä, siten että seuraavaksi pääsisi laittamaan routasuojauksia.

Suojaputket, vasemmalla menee valokuitu ja ohjauskaapeli, joka tulee ulos omaan suojaputkeensa mittarikeskuksen lopullisen paikan tienoilla. Oikealla tuo syöttökaapeli.