Varaston soratäyttöjä ja sähköpiuhoja

Tänään Sorvarin kaveri tuli pienemmän kaivinkoneen kanssa auttamaan varaston täyttämisessä sepelillä. Pääsin itsekin töihin mukaan, kun levittelin sepeliä metalliharavalla. Täytyy kyllä olla tyytyväinen kun noilla kaivinkoneilla saa työt tehtyä niinkin tarkasti, on tuo sepeli nimittäin melkoisen raskasta tavaraa.

Älysähkön asentaja toi samalla myös talon ryhmäkeskukselle menevän syöttäkaapelin ja asensimme sen suojaputkeen. Oli hyvä laittaa se tässä vaiheessa, sillä putkelle tuli pituutta yli 40 metriä, ja olisi olla lähestulkoon mission impossible saada tuota kaapelia suojaputkeen jälkikäteen. Nyt kasasimme putken kaapelin ympärille… Samalla vedimme tuon Saunalahden talokuidun suojaputkeen ja ja talon ryhmäkeskuksen paikan luokse. Samalla tuli positiivinen yllätys, sillä Elisan asentajat olivat kunnallistekniikkaa tehdessään jättäneet noin 50 metriä kieppiä tontille, joten kaapeli riitti. Meillähän siis tulee ryhmäkeskus talon takanurkkaan… Olin jo varautunut mielessäni kyselemään Elisalta kaapelin jatkamista. Viimeiseksi laitoimme vielä tuon valokuidun kanssa samaan putkeen parikaapeli tulemaan ryhmäkeskukseltä, mittarikeskukselle, jotta talosta voi ohjata autokatoksen sähköjä. Autokatoksen sähköt tullaan siis vetämään suoraan mittarikeskukselta, mutta niitä voidaan ohjata talosta käsin, kuten esimerkiksi laittamaan autojen lämmitykset päälle. Lopuksi Sorvarin konekuski jäi täyttämään katoksen reunoja sepelillä, siten että seuraavaksi pääsisi laittamaan routasuojauksia.

Suojaputket, vasemmalla menee valokuitu ja ohjauskaapeli, joka tulee ulos omaan suojaputkeensa mittarikeskuksen lopullisen paikan tienoilla. Oikealla tuo syöttökaapeli.

2 vastausta artikkeliin ”Varaston soratäyttöjä ja sähköpiuhoja

  1. Iikka

    Kiitos vinkistä. Pitääkin muistaa, jos noihin suojaputkiin pitää vielä työntää jotakin…

  2. ujuttaja

    Meillä oli tuollainen "mission impossible" eli about 35 metrinen 110 mm suojaputki jonka läpi piti saada työnnettyä paksu-pepe lakun paksuinen tanakka kaapeli. Jos putki olisi ollut suora niin homma olisi ollut helpompi, mutta matkalla on pari kolme 90 asteen mutkaa. Yritimme ensin työntää ohutta vetojousta putkeen jotta olisimme voineet vetää kaapelin läpi jousen perässä. Jousi kuitenkin tökkäsi aina johonkin putken mutkaan ja painui ruttuun.

    Lopulta ratkaisuksi löytyi lehtipuhallin, jolla puhallettiin putkesta läpi kevyt kangas-tukko jonka perässä oli 40 metriä ohutta narua. Tämä toimi yllättävän hyvin. Narun perässä vedettiin ensin vetojousi ja jousen perässä paksu kaapeli…

Kommentointi on suljettu.