Vesimittari

Kunnan miehet kävivät asentamassa vesimittarin alakerran vessaan eilen, ja putkimies kävi kytkemässä siihen loput piirit. Vesimittarin jälkeen tuli vesijohdon sulkuventtiili ja toimilaite (ouman R220 ja hryd24-3). Knx -järjestelmä voi näiden kautta sitten sulkea vesiliittymän, jos se havaitsee vuodon jonkin kodinkoneen alla, tai jos talo laitetaan ’pitkään poissa’ -tilaan. Tuo sulkuventtiili on palloventtiili, joka ei magneettiventtiilistä poiketen tarvitse jännitettä kummassakaan tilassa. Täten sen ei myöskään pitäisi kuumeta toisin kuin magneettiventtiili kuumenisi jännitteellisessä tilassa. Lisäksi tuon palloventtiilin voi manuaalisesti vääntää auki, joten esim. häiriön yhteydessä veden saa takaisin päälle.

Tuon vesimittarikytkennän kanssa tuli taasen pieni yllätys vastaan, kun meillä ei ole sitä teknistä tilaa… Vesimittari oli suunniteltu asennettavaksi alakerran wc:n kaapin sisälle. No tuo kytkentä tuli noin 90 senttiä korkeaksi, ja tason oli tarkoitus alkaa 676 sentistä… Onneksi tuonne reunaan vessassa ei ole tulossa kuin taso, joten leikkaamme varmaankin osan tasosta ’hyllyksi’ tuohon päälle. Saa nähdä miten tuo asennus onnistuu.

Sähkäritkin ovat taas olleet kiireisiä tontilla… Keskuksella vain piuhat tuntuvat lisääntyvän, mutta kaipa niihin jossain välissä saadaan jotain järkeäkin… Tällä hetkellä siellä on kyllä melkoinen hässäkkä.