vihdoinkin tasoittamaan!

Yläkerran WC:n ja kylpyhuoneen viemärit kodinhoitohuoneen katossa

Päämakkarin seinää, ensimmäisen tasoitekerroksen alla

Päämakkarin vaatehuone… Liukuovi-elementti puuttuu vielä, joten seiniä ei ole tehty. Mustat putket ovat nuo jäähdytinkonvektorille menevät putket

Max Capitalin kaverit vihdoinkin pääsivät aloittamaan tasoitushommat. Betonin pintaan levitettiin ensin primer ja sen päälle sitten tasoite. Uskomme siis tuohon Vahasen tekemään tutkimukseen, jonka mukaan betoniseiniä ei tarvitse erikseen hioa ennen tasoitusta. Toivotaan, ettei tasoitteet tule alas. 🙂 Harkkoseiniin vedetään tuo pinnanvahvikekangas väliin, jotta tasoite kestäisi paremmin. Ohessa päämakkari, josta kaverit aloittivat. On se hienoa nähdä kun työmaa alkaa vähitellen muuttua enemmän ja enemmän asunnon näköiseksi.

Diilerin pojat kävivät torstaina vetämässä maaliusputket yläkertaan, jotta voimme sitten kytkeä puhallinkonvektorin hieman myöhemmin. Putket olivatkin sen verran paksummat ja jäykemmät, että eihän niitä voinutkaan roilota harkkoseinään, joten joudumme tekemään pienen alaslaskun yläkerran WC:n kattoon ja vetämään putket siellä. Hieman harmittaa, sillä olimme jo ehtineet levyttämään tuon WC:n katon, mutta nyt joutuu sitten ottamaan levyt taas alas…

Alakerran kattokin on nyt valmis. Putkimies sai viime viikolla yläkerran WC:n viemärit, IV-kanaviston ja liesituulettimen hormin valmiiksi. Hieman oli taas mittaamista, että saatiin tuo liesituulettimen kanavan kohta oikein. Liesi kun tulee meillä nurkkaan, ja liesituulettimen taakse tehdään viistetty kotelo… Mutta eiköhän se kohta sieltä löytynyt! Huomenna timpureiden olisi tarkoitus aloittaa myös katon levytys. Nuo viemärikanavat on tarkoitus myös eristää, jotta niistä ei kantautuisi ääntä alakertaan.

Päätöksiä on tässä vaiheessa melkoisesti tehtäväksi. Saimme laminaatti ja parkettivaihtoehtoja erikoisparketti.fi:stä ja niitä on nyt tässä pohdiskeltu. Laattojakin pitäisi alkaa valitsemaan piakkoin ja tuo kiuaskin pitäisi lopullisesti päättää. Saunan valoiksi valitsin nyt nuo Led valot. Ajattelin, että niihin on sitten helppo vaihtaa polttimot jos ne kuumuuden takia kuluvat nopeammin. Olivathan ne samalla kuitenkin vain kymmeneksen kuitujen hinnasta!