Yläkerran seinät vihdoinkin paikoillaan

Tänään alkoi päivä taas kiireisesti. Sain kahdeksalta tontilta puhelun, että nosturille viikonloppuna tehty peti on muuten hyvä, mutta nosturi ei pääse sinne. Ajotietä, kun ei ole tiivistetty, sekä se on muutenkin liian jyrkkä. Eikun soitto Sorvarille, joka saikin kaivinkoneen tontille samantien. Siitä suuri kiitos! Itse otin vuokraamosta 500 kilon täryn suunniteltujen elementtitukien lisäksi mukaan, ja eikun täryttämään ajotietä. No lopulta noin tuntia myöhemmin saimme nosturin tontille ja pääsimme töihin. Kiviä oli asennettavasti melkoisesti, 12 seinää, 5 pilaria, kaksi parveketta ja vielä kaksi porraselementtiä, ja kyllähän siihen menikin koko päivä. Nosturi pääsi lähtemään tontilta vasta viiden maissa.

Pääasiassa kaikki saatiin paikalleen hyvin. Pahin ongelma tuli noista betoniportaista, kun rakennesuunnittelija ei ollut huomioinut mitoituksessa, että portaissa on 14cm pitkä ”ylin porras”, eli portaiden aukko oli tuon 14 senttiä liian lyhyt. Alamman juoksun kohdalla tämä ei tuottanut ongelmia, koska portaalle valettu antura oli onneksi sen verran suurempi. Yläjuoksun kanssa jouduinkin piikkaushommiin, kun välitasoon piti saada tilaa tuolle portaalle. Eli 14cm matkalta betonia pois noin 10cm syvyydeltä ja 90cm leveydeltä, ja uudet kolot myös portaiden tartunnoille. No onneksi kolot saatiin kohdalleen ja portaatkin paikalleen. Nyt on helppo kulkea kerrosten välillä.

Timpurit aloitti tänään myös tekemällä telineet kattotöitä varten. Samoja telineitä voi sitten käyttää huomenna tuleva saumaaja. Huomenna pitäisi tulla puutavara tontille, ja sitten päästään kattotöihin. Toivottavasti saataisiin kattotuolit paikalleen jo ensi viikolla.

Ison parvekelaatan asennusTalo tulosuunnasta

Edestäpäin

Yksi vastaus artikkeliin ”Yläkerran seinät vihdoinkin paikoillaan

Kommentointi on suljettu.