Avainsana-arkisto: siirtonurmi

Meidän piha on vihreä!

Vihdoinkin! Meidän piha on vihreä. Perjantaina tuli siirtonurmet pohjanmaalta, eli Vihermatolta. Nurmet tulivat Transpointin autolla kahdeksalle lavalle pakattuna. Purkamista varten sain vakuutettua kuljettajan peruuttamaan autonsa meidän ajotien alapäähän, jolloin perälavanosturi yletti juuri ja juuri pihan tasaiseen kohtaan. Kuljettaja kyllä tuskaili, että miksei toimitus ole Hiab autolla, sillä kuorman purkaminen pumppukärryllä murskeelle on haastavaa. Onneksi tontilta löytyi kuitenkin vanhoja vanerilevyjä, joilla pumppukärry suostui liikkumaan ja nurmet saatiin pihalle.

Nurmikot odottamassa asennusta.

Nurmikot odottamassa asennusta.

Seuraavana työvaiheena olikin sitten nurmikoiden kärrääminen paikalleen ja mattojen levittäminen. Aloitimme tontin takanurkasta, jotta ”kevyeemmät alueet” jäisivät viimeiseksi. Samalla myös asennetun nurmen päällä ei tarvinnut liikkua. Työapuna oli paikalla anoppi ja appiukko, joten neljään henkeen saimme nurmet levitettyä päivässä, mutta työhön kyllä meni koko päivä. Nurmen työstäminen oli helppoa terävällä puukolla ja rullaaminenkin oli helppoa. Ainoastaan rullan lopun kanssa sai olla tarkkana, että se tulee avatuksi kunnolla. Hävikkiä ei tullut pahemmin, vaan palaset sai käytettyä lähes kaikki.

Ensimmäiset kaistaleet nurmea asennettuna

Ensimmäiset kaistaleet nurmea asennettuna

Kun saimme yhden alueen valmiiksi, laitoimme sadettajan kastelemaan sitä aluetta, sillä siirtonurmi pitäisi asennuksen jälkeen kastella läpimäräksi. Nurmea tilasimme 400 neliötä, mutta pihalle meni vain 350. Lopun asensimme seuraavana talomme kohdalle tien viereen kunnan puolelle. Tämän jälkeen jäänyt 18 neliötä tuli lahjoittua naapurille.

Lauantaina kävimme myös kasviostoksille ja haimme Inkoosta Grönbacka trädgårdista pihale puita ja kasveja. Kyseessä on paikallisen kasvattajan oma kasvitarha, jossa oli todella miellyttävä asioida. Saimme kasvien kanssa mukaan paljon ohjeita ja asiointi oli kiireetöntä. Kasveja mukaan lähti kolme hillittykasvuista omenapuuta, kaksi rautatieomenapuuta, luumupuu sekä rungollinen pikkusyreeni. Tämän lisäksi ostimme muutaman angervon, laakakatajan ja yhden pallotuijan. Nuo omenapuut istutettiin talon pitkälle sivulle, luumupuu taasen sai kunniapaikan tontin korkeimmalta kohdalta. Rautatieomenapuut laitettiin etupihan koristeeksi. Nyt pitäisi vaan vielä saada verkot puiden ympärille, jotta ei jänikset pääsisi syömään niitä ensi talvena.

Ohessa pari fiiliskuvaa melko valmiista pihastamme.

 

Kuva takarajalta, etualalla luumupuu, sekä kasvimaalaatikot

Kuva takarajalta, etualalla luumupuu, sekä kasvimaalaatikot

Etupihan rautatieomenapuu sekä angervot ja katajat

Etupihan rautatieomenapuu sekä angervot ja katajat

Omenapuut talon sivustalla

Omenapuut talon sivustalla