Keittiö ja apukeittiö

Valitsimme tällä viikolla myös keittiön ja apukeittiön kalustetoimittajan ja kalusteet. Keittiötoimittajaksi valikoitui Espoon Keittiömaailma. Alun perin olimme ajatelleet välttää kaikkia ”kalliita” brändejä, kuten esimerkiksi Puustelli ja Keittiömaailma, koska tavoitteemme oli löytää kohtuuhintainen keittiö. Päätimme sitten kuitenkin kokeilla myös näitä ja yllätyksemme oli, että heidänkin hintansa oli kilpailukykyinen. Ikeasta nyt olisi varmaankin saanut vielä hieman edullisemmalla, mutta halusimme kuitenkin hieman apua tuohon suunnittelutyöhön. Keittiö.net:it ja muut vastaavat taasen yllättäen päätyivät hyvin vastaavaan hintaan.

Keittiösuunnittelijaksi meille valikoitui Maria Köykkä, joka osasi hyvin suunnitella meille keittiön, joka miellytti silmäämme heti ensi yrityksellä. Toki teimme keittiöön muutamia muutoksia, mutta kokonaisuus oli hyvin onnistunut. Työskentely Marian kanssa oli todella miellyttävää ja hän osasi hyvin kuunnella näkemyksiämme ja jaksoi tehdä muutoksia pyynnöstämme. Hän oli miettinyt kokonaisuuden mukaanlukien laatat, toisin kuin muut suunnittelijat, joita tapasin. Heidän kanssa joitain kohtia joutui suunnittelemaan itse.

Sitten niihin kuviin. Ohessa meidän keittiö. Halusimme, että keittiöön mahtuu arkiruokapöytä ja halusimme perinteisempää suunnittelua. Ajatus oli hieman enemmän italialaista kartanotyyliä. Pidimme kokonaisuudesta, jonka Maria oli luonut. Tämän hetkinen näkemys keittiöstämme on tuossa vasemmalla. Hieman vielä pohdimme tulisivatko ikkunat valkoisilla pokilla vai ruskeilla, joten ohessa on myös Marian ensimmäinen ehdotus, jossa pokat ovat ruskeat. Nuo ruskeat pokat kyllä tuovat lisää ilmettä keittiöön, mutta kyllästyykö niihin jossain välissä? Muihin tiloihimme ruskeat pokat eivät toimisi varmaan yhtä hyvin, joten joutuisimme mahdollisesti laittamaan kahta eri väriä ikkunoihin, joka saattaisi myös alkaa häiritsemään silmää. Onko mielipiteitä?

Valkoisilla ikkunan pokilla © Keittiömaailma

Ruskeilla ikkunan pokilla © Keittiömaailma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohessa sitten vielä kuva meidän apukeittiöstä. Maria selvisi melko hyvin tästäkin tilasta, vaikka siinä onkin yhdessä neljä eri toimintoa (kodinhoitohuone, apukeittiö, tekninen tila ja kuraeteinen). Takaseinällä on kodintekniikka, eli maalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja. Niiden yläpuoli tullee täyttymään putkista ja paisuntasäiliöstä. Nurkkassa (koneiden oikealla puolella) tulee olemaan pari viemäriputkea ja alakerran lämmityksen jakotukki. Pyykkikoneen vieressä ovat pyykkikorit ja katosta tuleva pyykkikuilu. Pyykkikoneen oikealle puolelle halusimme vielä yhden kaapin, johon voimme laittaa piiloon lasten ulkohaalarit ja muut ns. kuravaatteet. Tuo avautuukin siksi oven puolelta eikä pyykkikoneen puolelta. Kaappien yläosa tultaneen koteloimaan, jotta saadaan kaikki nuo putket piiloon. Kuvassa ”kuvaajanpaikalla” olisi sitten tuo tiskauspiste, eli tiskikone ja tiskiallas. Eihän siinä liikaa tilaa ole, mutta emme halunneetkaan tuhlata neliöitä kodinhoitohuoneeseen. Toimivuuden tietenkin näkee vasta sitten kun pääsemme muuttamaan taloon.

Kodinhoitohuone © Keittiömaailma

2 vastausta artikkeliin ”Keittiö ja apukeittiö

  1. Tulevaisuudentalo

    Moi Pekka H,

    En muista mikä oli tuon softan nimi ja sitä tuskin saa ilmaisena. Mutta esimerkiksi Ikealta (http://www.ikea.com/ms/fi_FI/rooms_ideas/splash_ihp2.html??icid=fi%3Eic%3Ekitchen%3Eleftnav_ihp2#lnk-2-2) ja Keittiö.net:ilta (http://www.keittio.net/, klikkaa oikeasta reunasta) löytyy ilmaiset keittiösuunnitteluohjelmat. Eivät ole ihan yhtä monipuolisia kuin tuo keittiömaailman, mutta saa niistä aika hyvin kuvan. Niistä saa myös hinta-arvion ko. firman tuotteilla tietenkin.

  2. Pekka H

    Moi! Onkos sulla tiedossa millä softalla toi on tehty ja onko mitään ilmaista softaa olemassa? Itsellä on tulossa muutto muutaman kuukauden sisään ja voisi kokeilla jotain muutakin kuin kynää ja paperia, tosin keittiöön ei ole "hukattu" tulevasta tilaihmeestä kuin muutama neliö joten vapausasteiden puuttuminen helpottaa suunnittelua. 🙂 Asunto ei tosiaan ole kuin muutamaa neliötä nykyistä suurempi, mutta bonuksena iso leikkialue lapsille sekä tenniskenttä!

Kommentointi on suljettu.