Kattotiilet vihdoinkin katolle

Tänään Pohjanväreen nosturi tuli sitten paikalle nostamaan kattotiiliä. Aamu alkoi taas pienellä yllätyksellä, kun paikalle piti tulla pari virolaista kaveria auttamaan tiilien purkamisessa katolle. No kavereita ei kuulunut paikalle, joten miehitys oli minä ja timpurimme. Onneksi saimme lainattua yhtä eristetyötä tekemässä olleista Heilimon miehistä, joten meillä sentään oli kaksi miestä katolla ja minä alhaalla. Minä siis laitoin lavoja nosturin haarukkaan, ja menin ohjaamaan nosturia tuonne moreenikasan päälle, kun nosturista ei katolle nähnyt. Kävin välillä auttamassa katollakin, mutta ei siellä montaa nippua ehtinyt purkamaan. Nuo kaksi miestä, kun purki nippuja jo sen verran nopeasti. Katolle nosto oli sen verran vauhdikasta, että taisi jopa loppujen lopuksi tulla muutaman euron halvemmaksi nostaa tiilet Pohjanväreen nosturilla, kuin olisi tullut Monierin katolle nostolla.

Timpuri käyttikin lopun päivää tiilien latomiseen, ja saikin jo tuon pääosan toisen katon lappeen tehtyä. Hyvältähän se lopullinen katto alkaa näyttää.

Eristehommakin alkaa olla melkein valmis. Muutama paikka on vielä tekemättä, mutta kyllä sen tällä viikolla pitäisi valmistua. Ikkunatoimitus tulee huomenna ja asennus alkaa vielä tällä viikolla. Ikkunoiden kanssa tuli taas näitä rakentajan kivoja yllätyksiä. Kuljettaja soitti neljän aikaan ja kyseli, että ollaanko varattu trukki kuorman purkamista varten! Ikkunathan on tilattu asennettuna, joten oletin kyllä, että minun ei tarvitse murehtia kuorman purkamisesta. No soitto ikkunamyyjälle selventi ja ei todellakaan ole minun ongelmani murehtia miten kuorma puretaan.

Nostopuuhissa, puomia joutui ajamaan melkoisesti ulos, jotta saadaan kuorma taaimmaisellekin katolleValmista kattoa… Hyvältä näyttää!

 

2 vastausta artikkeliin ”Kattotiilet vihdoinkin katolle

Kommentointi on suljettu.