Lattiaa ja maalia

Laskeskelin tuossa työmatkalla, että olen kantanut työmaalle jo noin 70 litraa seinämaalia. Nyt näyttäisi, että tuo määrä riittää. Melkoisesti sitä maalia kuitenkin seiniin saa uppoamaan. Eilen maalasin olohuoneen seinät, joten enään maalaamatta on ruokailutila, pukuhuone ja porrastasanne. Aloittelin myös keittiön laminaatin asennusta, jotta itse keittiötä pääsisi asentamaan. Tuo olohuone oli syytä saada maalattua, sillä sama lattia jatkuu olohuoneen puolelle. Viikonlopun laminointiharjottelun jälkeen annoin periksi ja kävi ostamassa kirkkonummen K-raudasta laminaatin asennussetin, jossa on lyöntipulikka, -rauta sekä kiiloja. Tärkein kapine tuossa oli työ lyöntirauta, sillä kiilojajo olikin, ja pulikoiksi kelpaavia kalikoitatyömaalta kyllä löytyy. Kokemuksesta voin kertoa, että viimeistä laminaattia ei kannata kammeta paikalleen väliseinää vasten. Meillä sinakin nuo väliseinät on liimattu alareunasta paikalleen, ja saattavat hieman liikkua kampeamisen voimasta…

Yläkerrassa saimme sunnuntaina laminaatin meidän makuuhuoneeseen asti, eli pääsimme yhdestä kohtaa talon ulkoseinästä toiseen. Kyllä se onnistui yhtenäisen ”laattana” vaikka hieman työtä muutamissa paikoissa olikin. Tuli samalla huomattua, että kyllä ulkoseinät ovat suorat toisiinsa nähden, sillä tuo viimeisestä laudasta tuli yhtä paksu joka kohdasta.

Tänään pitäisi mennä jatkamaan tuon laminaatin asennuksen kanssa, jotta sitten pääsisikin kantamaan keittiökaappeja paikoilleen.