Tilannepäivitys

Tänään pääsi taas isäntä töihin, kun lunta oli satanut parikymmentä senttiä. Siinä riittikin luomista, mutta nyt on taas ajotie puhdas.

Samalla pääsikin taas tarkastamaan mihin työmaalla on edetty. Timpurit  ovat melkein saaneet yläkerran pitkälti valmiiksi levytetyksi. Muutama seinä oli vielä auki, mutta nekin saadaan piakkoin valmiiksi. Itse sain tilattua tasoitteet rautakaupasta, jotta ensi viikolla päästään tasoitustöihin. Tällä kertaa parhaaseen tarjoukseen ylsi Kivenlahden puukeskus, joten tilaus päätyi sinne. Tavarat pitäisi tulla maanantaina.

Vastaava työnjohtaja kävi tänään myös työmaalla mittaamassa lattian kosteuksia ja alakerran laatta oli kuulemma jo riittävän kuiva. Hän mittasi myös kuraeteisen kosteuden, ja yllättäen sekin kuulemma oli kuiva, vaikka se on valettu vasta joulukuussa?!?!. Rapidimassa taitaa olla vain niin paljon nopeampi kuivumaan.

Pientä haastetta on tullut sähköputkien kanssa. Muutama putki ei osunut oikein väliseinän kohdalle ja niitä on jouduttu nyt piikkaamaan lattiasta esille. Suojaputket eivät tietenkään ole tuota piikkausta kestäneet ja siten johtimet ovat nyt pelkkien omien eristeidensä varassa. Pitää yrittää laittaa ohkaisempi suojaputki johtimien päälle, jotta ne olisivat suojassa.

Maanantaina kävin hankkimassa myös porrasvalot. Päädyin hankkimaan Kirkkonummella valmistetut Led -valot, eli Cariitin pienet led alasvalot. Valitettavasti heidän myymälänsä on Vantaan petikosta, joten tuotteita ei päässyt ihmettelemään täällä rakennuspaikan naapurissa. Muuten alan taipua asentamaan spot valaisimiksi halogeenikantaiset valaisimet, kun nuo Led spotit ovat vielä niin arvokkaita. Nythän jo alkaa saamaan halogeenikantaan soveltuvia led-spotteja, joten muutaman vuoden päästä voi sitten vaihtaa nuo halogeenit led polttimoihin.

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Tilannepäivitys

 1. Tulevaisuudentalo

  Moi kosteusmittaaja. Kiitos kommentistasi. Pitää varmaan antaa varmuuden vuoksi antaa laattojen kuivua vielä muutaman viikon, vaikka olisihan tuo mlp jo kiva saada pöhisemään…

  Ihan vaan tyhmä kysymys, että jos noita porareikämittauksia tehdään, niin olisiko pitänyt etukäteen määritellä porauspaikat, sillä muutenhan pora murphyn lain mukaisesti osuu lattialämmitysputkeen…

 2. Kosteusmittaaja

  Mikäli mestarisi on mitannut lattian kosteuksia pintakosteudenosoittimella voin sanoa ettei sen (mittarin) tuloksiin ole luottamista uuden betonin kanssa ja pintamittarin käyttö onkin "kielletty" lattian pinnoittettavuutta arvioitaessa. Syyn tähän kertoo jo mittarin nimikin, pintakosteudenosoitin, eli nuo mittaavat vain pinnassa olevaa kosteutta, noin 2 cm syvyyteen saakka kun betonin pinnoitettavuutta arvioidaan pääsääntöisesti syvemmältä, 10 cm maanvaraisessa laatassa 4 cm syvyydestä (0,4 x d).

  Ainoa luotettava keino pinnoitettavuuden arviointiin on suhteellisen kosteuden mittaaminen joko porarei'istä tai näytepaloista. Useammin kuin kerran olen mitannut pintamittarilla lattian kuivaksi ja suhteellinen kosteus on ollut jotain ihan muuta, pinnasta ehkä kyllä kuiva mutta arviointisyvyydeltä ei todellakaan.

  Tässä vanhentunut RT-kortti aiheesta.

  Talven pakkasilla ja kun lämmitys on päällä, kuivaa betoni toki nopeaan, nopesti pinnoitettavat vielä nopeammin ja varsinaiset rapid massat ovat sitten asia erikseen.

Kommentointi on suljettu.