Valaisimia ja kylpyamme

Porrasvalojen paikat (Cariitin ledit)

Kylpyammeen ”luonnos”

Sähkärit asensivat taas tänään piuhoja ja laittoivat portaisiin tulevia ledeja paikoilleen. Portaisiin tulee siis cariitin pienet led valaisimet. Yhksi valaisimista tulee ontelolaatan kohdalle, joten laitoimme siihen 20 millisin sähköputken johon valaisimen voi työntää paikalleen tasoitusten jälkeen. Samalla sähkärit korjasivat nuo muutamat sähköputket, jotka olivat väärässä paikassa. Jouduimme piikkaamaan lattiaa auki hieman lisää ja asentamaan putkiin ohkaisempi suojaputki päälle.

Sain viikonloppuna valittua myös alakerran spottivalaisimet. Niiden kanssa päädyin ostaman aivan perus 230 voltin suunnattavia halogeenikantoja. Näihin päädyin, koska ne eivät vaadi muuntajaa ja näihin kantoihin voi sitten laittaa vapaasti joko halogeeni, led tai energiansäästöpolttimot. Keittiöönkin tulee jonkin verran spotteja, mutta siellä suurin haaste tulee noista vaimon suunnittelemista sisustuspalkeista. Ne kun on polyuretaania ja tullaan vain liimaamaan kattoon, niin niihin ei voi kiinnittaa edes noita halogeenirunkoja kahdesta syystä. Toisaalta nuo rungot ovat liian raskaat, ja toisaalta jos niihin kiinnittäisi halogeenivalaisimet, voisivat ne kuumeta liikaa. Näihin joutuu siten varmaankin asentamaan cariitin Osiris led valaisimet.

Kylpyammeen valinnassakin on jouduttu etenemään, sillä putkimies tulee huomenna asentamaan vesiputkia paikalleen kylpyhuoneeseen. Kylpyammeeksi tullee Baltecon Christina 15 kylpyamme (ilman poreita). Tarkoitus olisi ottaa tähän kuuluva hanaryhmä myös, jolloin vesiliitännät tulevat ammeen taakse piiloon. Olemme vielä hieman kahden vaiheilla muurataanko ammeen ympärille ”karsina” vai tuleeko se vain omalla etulevyllään. Tosin kun väliseinä harkkoja on jäänyt hieman yli voisi karsinan muuraaminen olla järkevää. Samalla voisi muurata ammeen eteen portaan. Erityisesti tuon muuratun kanssa houkuttaisi jykevämpi rakenne. Tuon ammeen reunalla tulee kuitenkin houkutus istua, ja vanhempieni luona ainakin olen muutaman kerran onnistunut irroittamaan kylpyammeen etulevyn istumalla kylpyammeen reunalle. Samalla saisi tietenkin laatoitettua tuon ammeen reunat. Toki tuossa muurauksessa tulee olemaan melkoisesti työtä, tuon ammeen muotojen vuoksi.