Aikatauluja

Tässä on kovasti yrittänyt saada järkeä näihin aikatauluihimme. Pitää keskustella asiasta huomenna, mutta tässä hieman omia ajatuksiani.

Anturan teko: seuraavat kaksi viikkoa. Sen jälkeen ajetaan anturan sisälle valmiiksi kasaksi sorat, jotka voidaan sitten seinien asennuksen jälkeen levittää.

Anturan teon jälkeen voidaan alkaa muuraamaan muutamia tukirakenteita (autokatoksen varasto, portaiden ja terassien muurit jne). 

Alakerran elementtien asennus sitten viikolla 30, todennäköisesti tiistaina. Keskiviikkoona elementtien saumaus ja sitten juurivalu. Tässä välissä sitten varmaan kannattanee levittää nuo sorat ja tasoittaa, samoin tehdä sokkelin eristys ja laittaa patolevyt/bitumikermit, jonka jälkeen osa ulkotäytöistä. Pitää tosin keskustella vastaavan kanssa, voidaanko noita sisä ja ulkotäyttöjä tehdä, ennenkuin ontelot ovat päällä, eli onko vaaraa että maanpaine väänttää seiniä. Jos voidaan, silloin noihin hommiin menee varmaan pari viikkoa. 

Siten viikolla 32 voisi sitten asentaa ontelot ja saumata ne ja viikolla 33 yläkerran seinät ja kattotuolit. Sitten viikolla 33 (tai vaihtoehtoisesti jo aikaisemminkin) voisikin tulla putkimies laittamaan pohjaviemärit, jonka jälkeen voi alkaa laittamaan ensimmäistä kerrosta lattiastyroksia, jonka jälkeen putkimies tulee laittamaan kylmävesiputket, ja sitten toinen kerros styroksia ja taas putkimies laittamaan lämminvesiputket ja sähkäri voisi aloittaa työnsä. Samaan aikaan timpurit voivatkin alkaa tekemään kattoa.

sitten kun sähkäri ja putkimies on saaneet hommansa valmiiksi, heitetään teräsverkot paikalleen ja voikin jo paikalle kutsua lattialämpömiehet. Tällöin varmaan eletään viikkoa 35… Sitten kun lattialämmöt on paikalla (niin ja keskuspölynimurin putket), niin tarvittaisiinkin lattianvalajia. Tässä vaiheessa voisi myös tehdä ulkoeristyksen, jonka jälkeen varmaankin voisi jo asentaa ikkunat ja ovet, paitsi tietenkin pääoveksi tulisi raksaovi. Sitten pitääkin vähän miettiä tekeekö tuon puuverhouksen heti samantien, vi jättääkö seuraavaan kesään. Rappaus varmaan menee välttämättömästi ensi kesään, vaikka EPS:n päälle voisikin rapata heti. Sitten varmaan voisi alkaa tekemään yläpohjan höyrysulkuja, jotta yläpohjan voi villoittaa. Sitten varmaankin väliseinien muuraus/teko jne. Tosin pitäisi vielä jutella vastaavan kanssa siitä, missä vaiheessa yksi väliseinistä (jonka molemmin puolin lattia on eri korossa), pitäisi tehdä, eli tarvitaanko sitä tukemaan sisäpuolen soraa, vai miten tuo tehdään. 

Kyllä tässä siis on alkanut tämä taloprojektin valtavuuden ymmärtämään… Jos ylläolevissa ajatuksissa oli jotain aivan päätöntä niin kommentoikaa kiitos!