Elementtien asennus viivästyi hieman

Pohjatyöt alkavat olla valmiit, tänään viimeisteltiin salaojia, sähkön suojaputkia ja maalämmön liuosputkia. Anturaporukka aloittaa sitten ensi tiistaina. Sovimme anturaporukan kanssa, että pyydetään kunta mittaamaan tarkkaan nuo luiskien paikat, kun ne eivät saa pahemmin heittää, tai elementit ei sovi. Meillä kun tulee myös sokkeli betonielementeistä. Pyydettäneen varmaankin heidän vielä uudestaan mittaamaan sitten valettu antura, jotta saadaan tartunnat paikalleen ja talon nurkat samaten.

Elementtitoimitus nyt viivästyi sitten pari viikkoa. Rakennesuunnittelu kun viivästyi 2-3 viikkoa, joka tosin oli ihan hyvä, sillä nyt vältimme turhaa louhintaa talon takaosassa. Mutta tämä johti siihen, että alunperin suunniteltu asennusviikko 26 muuttui nyt viikoksi 30. Teknisesti olisi ollut mahdollista saada elementit valmiiksi asennusta varten viikoksi 28, mutta Betoniluoman tehdas on huoltoseisokissa viikot 28 ja 29. No mutta eipähän nyt tule sitten ainakaan aivan mahdoton kiire tuon anturan kanssa.

Viikolla 30 pyrimme sitten tekemään elementtien asennuksen jälkeen saumauksen ja juurivalut. Tämän jälkeen tulee sitten sisätäytöt ja sitten päästään asentamaan ontelolaattoja. Suurin pohdinta on tuon suuren parvekkeemme asennus. Se pitäisi asentaa viimeistään samalla kertaa onteloiden kanssa, mutta tulee eri tehtaalta, joten pitää tuoda samassa kuormassa alakerran seinien kanssa. Muuten joutuu turhaan maksamaan ylimääräisen rahdin tuosta laatasta. Tuo laatta voitaisiin tietenkin asentaa myös alakerran seinien kanssa samaan aikaan, mutta silloin vaikeutuu täyttäjän teko, kun työmaalle ei tahdo jäädä tilaa kaivinkoneelle. Pitänee hieman keskustella niin maarakentajan kuin vastaavan mestarinkin kanssa ja päättää miten edetään.