Eristettä seinään

Tänään aloitettiin sitten talon ulkoseinien eristäminen. Pääosan työstä teki Heilimo Designin pojat. Pohjalle tuli tuo 50mm paksu komposiittieriste, eli levy jossa on 25mm 50x100cm kokonein tyhjöeriste sekä 10x100cm kokoinen EPS soiro, ja alla 60x100cm kokoinen 25mm paksu EPS levy. Tuo levy liimattiin seinään Tremcon EPS liimalla. Hyvin näyttää tuo EPS liima pitävän kiinni, sillä Vicoverin Toni roikkui testilevyssä hetken ennenkuin EPS murtui. Tämän päälle sitten asennettiin joko 10 tai 15cm EPS:ää, riippuen julkisivuverhousmateriaalista. Tuo päälle tuleva rappariEPS kiinnitettiin vain mekaanisesti betoninauloilla ja nylonholkeilla. Näppärästihän tuo työ näytti käyvän ja valmista seinää tuli jo melko paljon, tosin työssä menee kyllä vielä varmaan ensi viikko.

Muuten timpurit ovat jatkaneet töitä autokatoksen parissa. Liimapuupalkit nostettiin eilen paikalleen ja tänään timpurit laittoi kulmaraudat kohdalleen, joten maanantaina päästäisiin nostamaan kattotuolit. Sitten päästäisiin ehkä kohta tilaamaan nosturia kattotiilien nostamista varten.

Tyhjiöeristelevyjä seinässä Lähikuvaa tuosta eristerakenteesta, alla siis tuo 25mm eps, joka suojaa tyhjiöeristettäKomposiittieristeitä odottamassa seinään liimaamistaValmista seinäpintaa, tähän sitten rappaus ensi kesänä

2 vastausta artikkeliin ”Eristettä seinään

  1. Tulevaisuudentalo

    Moi! Ensi kesä eli nyt toukokuussa. Syksyllä kun eristeet saatiin seinään ei kelit olleet enään kovin suosiolliset. Muutenhan rappauksen olisi voinut tehdä vaikka heti. Tosin tässä käyttöönoton yhteydessä huomasimme, että oli ihan hyvä kun emme rapanneet välittömästi, sillä yksi ovista oli asennettu hieman vinoon ja kun toiselta puolelta smyygi oli tekemättä sai sen korjattua rikkomatta valmista pintaa.

  2. Tonttihankittu

    Miksi rappaus vasta ensi kesänä? Eihän tuon pitäsi kutistua enää?

Kommentointi on suljettu.